Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 16:02:00

Szalayné Tahy Zsuzsa: Egyre nehezebb helyzetben a tanárok

Tarthatatlan állapotokról beszélt az ATV Startban a Szent István Gimnázium informatikatanára, aki két napja nyílt levelet írt a XIV. tankerület vezetőjének.


Szalayné Tahy Zsuzsa elmondta, a tanárok egyre nehezebb helyzetben vannak, miután a betegség, vagy nyugdíjba vonulás miatt kieső pedagógust nem lehet új emberrel helyettesíteni. Azt a tananyagmennyiséget, ami a Nemzeti Alaptantervben szerepel, egyébként is lehetetlen megtanítani, de az már tarthatatlan, hogy az iskolák nem pótolhatják a nyugdíjba vonuló, vagy a betegség miatt hosszabb időre kieső pedagógusokat – vélekedett Szalayné, példaként említve, hogy a Teleki Blanka Gimnázium nyugdíjba vonuló rajztanárát sem fogják tudni helyettesíteni. A tankerületben a Teleki mellett még két nagy oktatási intézmény, a Szent István Gimnázium és a Vakok Iskolája működik, ez utóbbitól a Teleki aligha fog rajztanárt kölcsönözni, a Szent István rajztanára pedig nem tanít a Telekiben – mondta.

Szalayné emellett vállalhatatlannak nevezte azt az oktatási szemléletet, amely szerint a diákoknak az informatikát más tantárgyak keretein belül kellene elsajátítani.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink