Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-16 18:53:00

A Klik számon kéri a tüntetést a Telekin

A Klebelsberg-központ tankerületi vezetője levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

A Klik számon kéri a tüntetést a Telekin
Pukli István

Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet – írja az Index. A levél szerint a Klik „közérdekű bejelentést” kapott arról, hogy a Telekiben a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban.

A Teleki Blanka Gimnázium csatlakozott az országos pedagógus-tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnáziumhoz.


Január végén közösen írtak egy nyílt levelet, melyről a szülőket is tájékoztatták. Február 3-án pedig a gimnázium igazgatója és sok pedagógusa is elment Miskolcra tüntetni. 

Pukli István Igazgató azt mondta: emiatt  valóban maradtak el 7-8. órák, de ezekről is tájékoztatták a szülőket, és természetesen pótolni fogják az elmaradt órákat. 

a miskolci tüntetésA miskolci tüntetés

A tankerületi vezető azonban vizsgálatot indított – írja a portál. Ehhez az iskola igazgatójától rengeteg dokumentum összegyűjtését kérte néhány órás határidővel. Bekérte többek között az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumokat, az osztályok február 3-i órarendjét, az osztálynaplók február 3-i bejegyzéseit, valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzését kinyomtatva, a félévi nevelőtestületi értekezletről szóló jegyzőkönyvet, valamint a félévi szülői értekezletről szóló jegyzőkönyveket vagy emlékeztetőket.

Az igazgató a levelet ma délelőtt 11 órakor vette kézhez, és a dokumentumok beküldésére a mai napot adták meg határidőnek. 

Pukli István azt mondta, ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, szülői értekezletekről pedig nem szoktak jegyzőkönyveket írni.

Az igazgató felolvasta a tankerületi vezetőnek írt válaszlevelét is. Ebben annak tisztázását kéri, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene. Hivatkozik a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvényre, amely szerint a közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása a közösség, a társadalom érdekeit szolgálja. Ebből a szempontól az igazgató szerint nem világos, hogy közérdekű bejelentésről van-e szó. Ha viszont ez közérdekű bejelentés, akkor arra 30 napon belül válaszol. Az igazgató azt is írja, hogy gyülekezési és a véleménynyilvánítási jogával élt, amikor Miskolcra ment tüntetni. Ha emiatt joghátrány éri, ő is megteszi a szükséges jogi lépéseket.

atv.hu / Index

További belföldi híreink