Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-14 15:30:00

Hétfőtől jön az esős, hideg idő

Hétfőn többnyire borult időre lehet számítani, sokfelé várható újabb eső, zápor.

Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán éjszaka délen, hétfőn néhol a Tiszántúlon vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Kezdetben főleg a Dunántúlon valószínű több helyen eső, majd a csapadékzóna északkelet felé helyeződik. Hétfőn napközben sokfelé várható újabb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A szél hétfőn egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, és többször megélénkül. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 12 fok között valószínű, egy-két fokkal melegebb a Tiszántúlon lehet.

Kedden akár kiadós mennyiségű eső is hullhat. A Dunántúlon néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok lehet, de néhol fagypont közeli értékek is előfordulhatnak. Napközben jellemezően 5-10 fokig melegszik a levegő, délkeleten kissé enyhébb lehet az idő.

Szerdán is több helyen várható eső, az Alpokalján akár havazhat is. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok keleten 9-14, nyugaton 3-8 fok között alakulnak.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink