Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-12 08:35:00

Kuncze: Ez azt mutatja, hogy a Fidesznek mindent lehet

Az is megoldás lehetne, hogy a kormány leül a parlamenti pártokkal, elmondja nekik, mire készül, és megszerzi hozzá a támogatást, hiszen mégis csak alaptörvény módosításról van szó, mondta Kuncze Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Még nem dőlt el, lesz-e nemzeti konzultáció a terrorveszélyhelyzet alaptörvénybe emeléséről, a kormánypártok a kihelyezett frakcióülésen döntenek arról, milyen formában kérjék ki a választók véleményét a kérdésben – értesült a Magyar Idők. Az ellenzék továbbra is úgy gondolja, a kormány csak teljhatalmat akar a terrorveszélyre hivatkozva.

Kuncze Gábor szerint a kormány meg akarja kerülni a jelenlegi szabályozást, hiszen a jelenlegi alaptörvényben az szerepel, hogy ha a kormány szükségállapotot rendel el, akkor megteheti mindazt a „csúnyaságot”, amit most akarnak, de csak a Parlament jóváhagyása mellett. Ehhez nem kell terrorveszélyhelyzet, hiszen ha az országot bármilyen támadás éri, akkor elrendelhető a szükségállapot, tette hozzá a volt belügyminiszter.

A legfrissebb „Habony-ügyre” reagálva Kuncze Gábor azt mondta, felfoghatatlan, hogy hogyan kerülhettek a Szépművészeti Múzeum képei Habony Árpád lakásába. Megnézné, hogy abban a lakásban megfelelnek-e a körülmények ilyen értékű képek tárolására, arról nem is beszélve, hogy mi történik, ha betörnek abba a lakásba, tette hozzá a volt belügyminiszter. Az eset viszont szerinte nagyon jól mutatja, hogy nekik mindent lehet.

atv.hu

További belföldi híreink