Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-11 20:35:00

Az ATV élő adásából hívta fel Kiss László Hosszú Katinkát

Az úszók szövetségi kapitánya továbbra is bízik benne, hogy rendeződhet a kapcsolat Hosszú Katinkával, ám ezúttal is hiába hívta a sportolót.

Az országos bajnokság egy kvalifikációs verseny, amit a nemzetközi szövetség figyelembe vesz, és olimpiai részvételt lehet vele szerezni, mondta Kiss László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya hozzátette, igaz, hogy

lesz még egy Európa-bajnokság, ahol szintén meg lehet szerezni a részvételt, de ahogy fogalmazott, „két lehetőség, több mint egy”.

Hosszú Katinka kijelentette, nem vesz részt az országos bajnokságon, így csökkent az esélye, hogy a női váltó már most megússza az olimpiai szintet.

Kiss nem érti, miért romlott meg a kapcsolat

Hosszú teljesen elkülönült a magyar úszósporttól, és csak az olimpiai bizottság vezetőinek hajlandó felvenni a telefont, közülük se mindenkinek – állítja a szövetségi kapitány. Kiss László hangsúlyozta, nem érti miért romlott meg a kapcsolat, hiszen korábban tanácsot kértek tőle, amit meg is köszöntek, jó volt a kapcsolat, és Katinka és a férje is minden szakmai elismerést megkap Magyarországon.

A legutóbbi „botrányos” sajtótájékoztató óta nem beszélt Hosszú Katinkával, tette hozzá a kapitány, aki elmondta,

ő mint szakvezető nem sértődhet meg, hiába nem állnak vele szóba, ezért továbbra is azon van, hogy tisztázódjanak a problémák,

de ahhoz az kellene, hogy szemtől szembe leüljenek, és megbeszéljék a „dolgokat”. 

A szövetségi kapitány általában nem időpontot kér, hanem időpontot ad, mondta Kiss, de ez nem presztizskérdés. Azért döntött amellett, hogy folytatja a szakmai munkát, mert nagyon sokan hívták, és bátorították, kérték, hogy ne mondjon le.

A szakvezető élő adásban próbálta felhívni az úszónőt

A szakember szerint egyébként nem igaz, hogy a magyar körülmények annyival rosszabbak lennének, mint az amerikaiak, arról nem is beszélve, hogy idén is kilenc edzőtábort szerveztek az Egyesült Államokban, hogy a felkészülés a legjobb körülmények között történhessen.

Kiss László hangsúlyozta, február végén, március elején átadják a felújított Komjádi uszodát, ahol világszínvonalú körülmények között készülhetnek az úszók. A szövetségi kapitány azt mondta, továbbra is bízik abban, hogy rendeződhet a kapcsolat Hosszú Katinkával, ahogy fogalmazott: „a remény hal meg utoljára”.

A szakvezető ekkor élő adásban is megpróbálta felhívni Hosszú Katinkát, de az úszónő nem vette fel a telefont.

atv.hu

További belföldi híreink