Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-27 08:28:00

Verhetetlen a Fidesz, az MSZP megelőzte a Jobbikot

Továbbra is hasít a Fidesz, a Jobbik nem tudott erősödni a tavaly év végi mélyponthoz képest, a pártot ráadásul 2013 év vége óta először már az MSZP is megelőzte.

forrás: nézőpont intézetForrás: Nézőpont IntézetEzer fő megkérdezésével készített telefonos közvélemény-kutatást a Nézőpont Intézet. A friss felmérés szerint Fidesz-KDNP meg tudta őrizni a tavaly szeptemberre visszaerősödött táborát. Januárban a megkérdezettek 32 százaléka szimpatizált a kormánypártokkal, ami statisztikai értelemben azonos a decemberi 34 százalékkal. A kormánypártok támogatottsága továbbra is magasabb, mint az összes ellenzéki párté együttvéve.

A felmérés szerint a Jobbik továbbra sem talált magára: a párt az idei év első hónapjában sem tudott erősödni a tavaly év végi mélyponthoz képest, a párt támogatottsága jelenleg 10 százalék a teljes felnőtt népesség körében.


Meglepő, de a szocialisták azon túl, hogy az összes megkérdezett körében hibahatáron belüli előnyre tettek szert a Jobbikhoz képest, növelni tudták a baloldali táboron belüli támogatottságukat a DK-val szemben.

A teljes felnőtt népességet nézve az MSZP támogatottsága 11 százalék, ehhez képest Gyurcsány Ferenc pártjával csak 5 százalék szimpatizál. A baloldal (MSZP, DK, Együtt, PM) egésze ugyanakkor érdemben továbbra sem tudott erősödni. Az Együtt és a PM tábora 1-1 százalékos, míg az LMP-vel változatlanul a megkérdezettek 3 százaléka szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredmény (potenciális szavazók) alapján a Fidesz-KDNP 44, a Jobbik 23, MSZP 15, a DK 7, az LMP 5, az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékon áll.

atv.hu

További belföldi híreink