Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-25 10:05:00

G. Fodor Gábor nem fél

A magát konzervatívnak beállító 888.hu páros lábbal szállt bele a szocialista pártelnök feleségébe és lányába. A Fidesz alelnöke minden jóízlésű olvasót a portáltól való elhatárolódásra szólított fel, G. Fodor Gábor főszerkesztő és kormányzati stratéga azonban nem tart attól, hogy elfogy körülötte a levegő. Közben az MSZP és a DK a portál bojkottjára szólít fel, míg a kormányközeli Magyar Idők pedig elmarasztaló írást tett közzé.

Hihetetlenül alpári cikk jelent meg szombaton a G. Fodor Gábor vezette 888.hu nevű, kormányközeli portálon. Az „Így még nem láttad Tóbiás József feleségét...” című írásban évtizedekkel ezelőtti meztelen képeket hoztak le Tóbiás József feleségéről, Rába Tímeáról, akit többek között „maszturbációs segédeszköznek” titulálnak.

A cikk végén a szocialista pártelnök „vitathatatlanul szép lányáról” is ír a névtelen szerző, aki szerint nem tudják eldönteni, mi lenne rosszabb: ha Tóbiás Nina apja politikai, vagy „anyja pornós” nyomdokaiba lép. A poszt végére pedig beszúrtak egy annyira gusztustalan szavazást, amiről még írni is szégyen volna.

Tóbiás feljelentést tett

"A családomról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtettem. Ugyanígy teszek minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. A cikkel kapcsolatban - sem nekem, sem a családomnak - nincs további mondanivalónk" - közölte Tóbiás.
 

A 888.hu és a jóízlésű emberek

A cikken Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke is kiakadt: szerinte jóízlésű embernek nem lehet köze G. Fodor Gábor portáljához. Gulyás a következőt írta ki a Facebook-oldalára:

„A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.”

A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.

Közzétette: Gulyás Gergely – 2016. január 24.

G. Fodor szerint nincs mire reagálni

Kerestük az ügyben a portál főszerkesztőjét. Még mielőtt feltehettük volna kérdéseinket G. Fodor Gábornak, kijelentette, hogy sem most, sem később nem fog megszólalni az ügyben. „A politikusnak az a dolga, hogy politizáljon, az újságírónak pedig az, hogy újságot írjon” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy elfogy a portál körül a levegő, miután Lázár János köreibe és Ákosba is beleszálltak, Gulyás Gergely pedig nyíltan elhatárolódott tőlük, G. Fodor visszakérdezett: „Miért tartanék?”, majd elköszönt.

A főszerkesztő egyébként az ügy kapcsán egy rövid posztot is írt a 888.hu-ra a konzervatív újságírásról, ami szerinte mindenkinek megadja, ami neki jár. „A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy hajrá, magyarok!” – vélekedik.

"Okoskodó elemzők"

Nem ez az első eset egyébként, amikor nincs teljes összhang a Századvég stratégiai igazgatója és a kormány között. G. Fodor egy korábbi interjújában például arról beszélt, hogy a jobboldali értelmiségiek között sokan abban a tévedésben vannak, hogy a „polgári Magyarország hívószót” realitásnak gondolják, pedig az csak egy politikai termék volt. G. Fodor gondolatai annyira kicsapták a biztosítékot a Fideszen belül is, hogy még Orbán Viktor elmondta a véleményét az ügyben: okoskodó elemzőkről beszélt, akik elbizonytalanítják a politikai közösségük híveit. Egyébként Gulyás Gergely is erre utalt, amikor azt írta a posztjában, hogy az ő szemükben nem politikai terméknek minősülnek a polgári értékek.

Ahogy azt említettük a portál korábban már beleszállt Lázár János környezetébe is, amikor fél nap alatt két cikkben is élesen nekiment Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkárnak, felróva, hogy a fiatal politikus részt vesz egy ellenzéki konferencián. Emellett felemlegették Lázár helyettesének a milliós fizetését, drága autóját és szűkített sportzakóit is. De a vitatott, nőkről tett megjegyzése után kritizálták Ákost is, akit tahónak neveztek és elküldték a pi888ba.  

Az MSZP és a DK is a portál bojkottjára szólít fel minden közszereplőt

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon - jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.

A DK az MTI-hez eljutatott közleményében csatlakozik az MSZP kezdeményezéséhez, és arra szólít fel mindenkit, hogy ne látogassák a 888.hu címen elérhető kormányközeli portált.

Ajánlom

További belföldi híreink