Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-25 11:16:00

Előzetesbe került az Uber-sofőr két támadója

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy további két társukkal együtt péntek éjjel megtámadt egy autóst a fővárosban. Korábbi sajtóhírek szerint az áldozat az Uber egyik sofőrje volt.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását február 25-ig.

Ezt a bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta.

Azért rendelte el a kényszerintézkedést, hogy kizárja az esetleges összebeszélés, vallomásegyeztetés lehetőségét - közölte.

Mint elmondta, a gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmény elkövetését, a tanúvallomások ellentmondásosak voltak, valamint újabb két ember is meggyanúsítottak az ügyben. Szükséges az ellentmondások feloldása, a gyanúsítottak szembesítése egymással - tette hozzá Póta Péter. A végzés nem jogerős.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nyomozó hatóság (a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága) azzal gyanúsítja a két embert, hogy pénteken megverték és rugdosták az "uberes" személyszállításban részt vevő sértettet, valamint letörték a gépkocsija visszapillantó tükrét. A bántalmazás következtében

a sértettnek az orrcsontja eltört és agyrázkódást szenvedett, sérülései 8 napon túl gyógyulóak voltak.

A nyomozást aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatják.


Rendőrségi tájékoztatás szerint a kevéssel péntek éjfél előtt, a XVIII. kerületi Balassa Bálint utcában történt eset miatt egy 28 és egy 35 éves budapesti, valamint egy 19 éves ráckevei férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt jár el a rendőrség, míg 33 éves fővárosi társuk esetében a súlyos testi sértés alapos gyanúját is megállapították.

Az esetről annyit közöltek, hogy

a négy férfi szóváltásba keveredett egy parkoló autóban várakozó sofőrrel, majd bántalmazták őt;

a rendőrséget a szemtanúk értesítették, de kiérkezésükre a négy férfi elmenekült.

Az Index szerint ebben az időben, és ebben az utcában verték meg az Uber közösségi szolgáltató egyik sofőrét.

Jelezték: az ügyben eljáró kerületi rendőrkapitányság kezdeményezte mind a négy férfi előzetes letartóztatásba helyezését.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink