Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-19 18:15:00

Kósa: A szegregátumok húzzák le az oktatás színvonalát

Az oktatási rendszer átalakítása korántsem fejeződött be, mondta Kósa Lajos az ATV Esti Start című műsorában.

Kósa: A szegregátumok húzzák le az oktatás színvonalát

Három fő lépésből kettő már megvalósult az oktatási rendszer átalakításában, mondta az ATV Esti Startban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. Az első lépés a fenntartóváltás volt, amikor az önkormányzatoktól az államhoz került az iskolák többsége. A második lépésnek az életpálya modell felépítését nevezte meg Kósa, aki szerint „soha nem látott módon nő a tanárok bére”.

A politikus szerint a harmadik lépés az, hogy

„újragondoljuk azt a dogmát, ami arról szól, hogy csak az integrált oktatási modell lehet az, ami Magyarországon megvalósul, miközben azt mutatják a felmérések, hogy ez kudarc.”

Kósa kifejtette: olyan zárványok jönnek létre a rendszerben, amelyek újra termeik a társadalmi egyenlőtlenségeket. „A magyar oktatási rendszer rossz a felzárkóztatásban, az integrációs modell az elmúlt 25 évben nem vezetett eredményre”, mondta Kósa.

A politikus szerint érdemi kérdésekről kellene beszélni, ám


„nehéz úgy beszélni, hogy az ember nem kockáztatná, hogy mindenféle rasszizmussal vádolnák meg, pedig pont a gyerekek érdekében történne változás.

A magyar oktatási rendszer egésze, ha az oktatás átlagát nézzük, akkor nem jó, rossz teljesítményt mutat, mert az átlagot, ezek a szegregátumok húzzák le nagyon, ezzel kell kezdeni valamit”, jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink