Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-18 11:14:00

Kórházba került az ORÖ elnöke, új elnököt választottak

Az Origo úgy tudja, eszméletlen állapotban, infarktus gyanújával vitték kórházba Hegedüs Istvánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét.

Kórházba került az ORÖ elnöke, új elnököt választottak

A portál azt írja, a roma vezetőt vasárnap este szállította a mentő kórházba infarktus gyanújával. 

A hírt az Országos Roma Önkormányzat rendkívüli közgyűlésén több képviselő is megerősítette. 

Frissítés - 13:05 - Új elnököt választottak

A hivatalvezető azt közölte, hogy elmarad a szervezet hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlése, amelyet azonban vitatott módon 27 képviselő megtartott és új megbízott elnököt választott a szervezet élére.az új elnök, balogh jános (fotó: mti)Az új elnök, Balogh János (Fotó: MTI)

Buri Edina hivatalvezető a szervezet budapesti székházában összegyűlt képviselőkkel közölte: hétfő reggel értesítették telefonon arról, hogy Hegedüs István szívinfarktus gyanújával, eszméletlen állapotban kórházba került. Elmondta, az elnök akadályoztatása miatt nem tartható meg a rendkívüli közgyűlés. 
    
Ezt követően a képviselők egy része elhagyta az ülés helyéül szolgáló termet.

a rendkívüli közgyűlés (fotó: mti)A rendkívüli közgyűlés (Fotó: MTI)    
Azonban a rendkívüli közgyűlést kezdeményező, többségben lévő csoport 27 képviselővel mégis megtartotta az ülést, amelyen - zárt ajtók mögött - döntöttek a hivatalvezető foglalkoztatásának azonnali megszüntetéséről, valamint arról, hogy méltatlansági okokból felfüggesztik Hegedüs Istvánt az elnöki tisztségéből és méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene a bíróságon.

atv.hu

További belföldi híreink