Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-10 16:55:00

Újraválasztották a PM két társelnökét

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért (PM) két társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos budapesti tisztújító kongresszusán - jelentette be Tordai Bence szóvivő az eseményt követően, vasárnap.

Beszámolt arról, hogy a kongresszuson döntöttek arról is, hogy ötről hétfősre bővítik a PM elnökségét, amelynek a két társelnök automatikusan tagja lesz.
    

Az elnökség tagja lett a társelnökök mellett Barabás Richárd, Erőss Gábor, Hudák János, Szabó Zsolt és Váradiné Naszályi Márta. A megválasztott politikusok másfél évre kaptak mandátumot.


Női társelnöknek egyedül Szabó Tímeát jelölték. A férfi társelnöki pozícióért Karácsony Gergely zuglói polgármester, Barabás Richárd szakszóvivő, XI. kerületi önkormányzati képviselő, a PM ifjúsági szervezetének vezetője, Erőss Gábor VIII. kerületi önkormányzati képviselő, elnökségi tag, valamint Erdős Zoltán Philippe, a párt korábbi önkormányzati képviselőjelöltje indult.
    
A taggyűlést követő sajtótájékoztatón Szabó Tímea azt mondta, a résztvevők megerősítették azt a politikai stratégiát, amelyik szerint a PM célja nemcsak az, hogy megújítsa az ország "egy kis szegmensét", hanem az is, hogy egy teljesen új Magyarországot építsen fel a helyi közösségekből.
    

A párt legfontosabb küldetésének nevezte, hogy az elszegényedett, "korrupciótól béklyóba fojtott" országból élhető és fenntartható közösséget teremtsenek.

Hangsúlyozta: ehhez nemcsak a baloldalt, hanem az egész országot, a magyar politikát is meg szeretnék újítani.
    
A most elfogadott program az "új világ, a 106 igaz ember programja" - fogalmazott Szabó Tímea. Magyarázatként hozzátette, nem folytathatják úgy a politizálást, hogy kritikátlanul összefognak azokkal, akik nem ennek az új világnak a képét tűzik ki maguk elé célul. Szavai szerint ezért a következő választásra az egyéni választókerületekben "106 igaz embert" keresnek, és céljukat alulról, a helyi közösségeken keresztül szerveződve szeretnék elérni.
    

Karácsony Gergely bejelentette, hogy a PM támogatni fogja a budapesti olimpia rendezéséről, valamint a Városliget beépítéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket.


A politikus leszögezte: a PM-nek az a dolga, hogy egy olyan folyamat szereplője legyen, amelyik képes legyőzni az Orbán-rendszert "felszínen tartó" politikai apátiát, és céljuk, hogy ebbe a vállalkozásba minél több embert bevonjanak. Hangsúlyozta: a párt abban hisz, hogy a szabadság kis köreiben meg lehet találni azokat a közösségeket, amelyekből egy új politikai ajánlat kinőheti magát.

fotó: mtiFotó: MTI
    
Kérdésre válaszolva Szabó Tímea elmondta, a PM részt venne abban, sőt ha kell, aktívan kezdeményezi is, hogy a 2018-as választást megelőzően előválasztást tartsanak az ellenzéki oldalon.

Szavai szerint nem szeretnének újra részt venni egy színfalak mögötti egyezkedésben, viszont az "Orbán-rezsim" legyőzéséhez szükség van valamiféle megegyezésre az ellenzéki pártok között,

annak érdekében, hogy ne gyengítsék, hanem erősítsék egymást.
    
Az előválasztásba a régi és az új baloldal szereplőit is készek bevonni, de ha valaki nem kíván részt venni benne, az "szíve joga" - jelentette ki.
    
Karácsony Gergely elmondása szerint olyan együttműködést tudnak csak elképzelni, ahol a választók mondják ki a végső szót, ezért a pártalkuk helyett a helyi közösségekre szeretnék bízni, hogy megtalálják a Fidesszel szemben induló legjobb jelölteket.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink