Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-06 15:45:00

Rendőrök a Simicska-oszlopokat őrző cégnél

Információink szerint az egyenruhások igazoltatták a biztonsági cég embereit, majd ellenőrizni akarták az őket foglalkoztató céget.

Rendőrök a Simicska-oszlopokat őrző cégnél

Ahogy arról beszámoltunk, biztonsági emberek védik a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir hirdetőoszlopokat, miután a főváros úgy döntött, hogy eltávolítja azokat a közterületekről. A Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője elmondta: arról tájékoztatták, hogy


kedd este 9 körül rendőrök jelentek meg az oszlopokat őrző egyik cég telephelyén. Mivel nem találtak ott senkit, ma délelőtt megismételték a látogatást, ám ismét lyukra futottak.

Magyar György információi szerint azokat a biztonsági embereket kereshették, akiket előzőleg a rendőri akciók során igazoltattak.

Magyar elmondta: azt tanácsolta a cégnek, ha valóban jártak a hatóság emberi a telephelyen, akkor forduljanak a rendészeti panasztestülethez, vagy az ügyészséghez, mert meglátása szerint az akció kimerítheti a hivatali visszaélés, vagy a szolgálati visszaélés bűncselekményének gyanúját. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy ki ad utasítást az ilyen ellenőrzésekre.

Bevonhatják az engedélyeket

Néhány napja Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról beszélt, hogy a karhatalom segítségét is kérheti a Fővárosi Önkormányzat a Mahir hirdetőoszlopainak elszállításához; ha ezt megteszi, a rendőrség megadja a támogatást.

Hozzátette: a cég és a főváros között polgári jogi vita van, amelybe a kormány nem avatkozik bele, ugyanakkor a jogszerű, a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés. Bakondi arról is szólt, hogy ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor erre válaszul bevonhatják a vállalat összes engedélyét.

Közelharc az oszlopoknál

Ahogy arról beszámoltunk, délelőtt ismét tettlegességig fajult a vita a főváros emberei és a Simicska által felbérelt őrzővédők kötött. A Bartók Béla úton ugyanis betonkalapáccsal mentek neki az egyik oszlopnak, amit a biztonsági emberek nem hagytak annyiban. A dulakodásnak a rendőrök vetettek véget.

A Mahir egyébként azonnali hatállyal várja az okleveles biztonsági őrök jelentkezését, akik már az éjszaka folyamán megpályázhatták az állásokat a cég telephelyén, sőt, akár azonnal munkába is állhattak. Az egyik őrzővédő arról beszélt portálunknak, hogy tegnap óta többen is jelentkeztek az állásra, elmondása szerint 1100 forintos órabérért.

További belföldi híreink