Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-06 19:56:00

Gyárfás az ATV-ben válaszolt Katinka vádjaira

„Nem tudom, Katinkától kell megkérdezni” – mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnök arról, hogy hogyan fajult idáig a helyzet. „Számunkra Katinka becses kincs, megbecsüljük, szeretjük” – fejtette ki az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyárfás Tamás nem érti, hogy konkrétan milyen feltételekről beszélt Katinka. Elmondása szerint minden megpróbáltak beszerezni, amit az úszónő kért tőlük. A kérésére kamerát és egy olyan szoftvert is vettek, ami ötméterenként, két oldalról követi az úszók mozgását, ez pedig minden sportolójuknak tetszett, kivéve Hosszú Katinkának. „Azt mondta nem erre gondolt. A pénzügyi vezetőnk erre írt neki egy levelet, hogy akkor milyet szeretne, de nem kaptunk választ. Ő olyan klasszis, hogy megérdemli, hogy olyat kapjon, amilyet akar” – részletezte.

„Katinka párbeszédet hirdet, de ő nem ad rá módot. Rossz hallani tőle, hogy ez az egész egy kalap akármit ér, mert mindenki bálványozza, és mindent megtesz azért, hogy őt segítse”

– mondta Gyárfás, hozzátéve, hogy ez persze természetes, hiszen nekik az a dolguk, hogy őt segítsék.

Az elnök nehezményezte, hogy 2013-ban még önzetlenül részt vett a kampányokban az úszónő, de azóta folyamatosan megromlott a kapcsolatuk. Elmesélte, hogy még nyáron arra kérte, hogy vegyen részt a világbajnokság felvezetésének a kampányfilmjében, amiben többek között Kásás Tamás és Gyurta Dániel is szerepel.


„Két nappal a forgatás előtt felhívott Amerikából, és azt mondta, hogy ennek ára van, mondott egy összeget, én pedig mondtam, hogy akkor ennyi volt a beszélgetés, köszönjük, nem kérjük" 

- állította Gyárfás.

Gyárfás szerint ez az esemény indította el a lavinát, de ennek ellenére ma is ugyanezt válaszolná, főként, mivel a többiek mind ingyen vállalták a szereplést. Szerinte az úszónő mindent megkap, amit csak kér.

„Megnéztük, hogy mennyit költünk rá, és a négyszeresét, mint amit Cseh Lászlóra, pedig ő is világbajnok” – hangsúlyozta.


Gyárfás kicsinyes dolognak tartja, hogy Hosszú azért panaszkodik, mert nincs öltözője. 

„Azért nincs neki, mert az uszoda nincs kész. Mindenkinek jó a kabin, csak neki nem. Megkapta az orvosi szobát, de ott pedig épp tataroznak” – magyarázta. Az elnök „teátrális jelentnek” nevezte a szerződés széttépését.

Gyárfás azt állítja, hogy a decemberi sajtótájékoztató előtt is többször megkeresték Hosszú Katinkát, és azóta is próbálják felvenni vele a kapcsolatot. A mostani helyzetet nagyon kínosnak találja. „Szégyenteljesnek érzem, hogy válaszokat adjak. Mi szégyenkezünk, hogy ide jutottunk és nem érdemeltük ezt meg” – mondta.

Hozzátette, hogy természetesen továbbra is delegálják az úszónőt az olimpiára. „Mi nem egy nevelőintézet vagyunk, az a dolgunk, hogy győzelemre segítsük. Családban vagyunk, azért is szomorú, hogy ez közhírré tétetett.


Innen üzenem, hogy bármikor állok rendelkezésre, mondja meg, mikor, hol, miképp”

– zárta a beszélgetést. 

atv.hu

További belföldi híreink