Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-12-12 15:32:00

DK: majdnem mindenki jobban él a magyaroknál Európában

Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint majdnem minden európai országban jobban élnek az emberek, mint Magyarországon. Csak abban a 3 országban alacsonyabb az életszínvonal, amelyek hazánk után csatlakoztak az EU-hoz - olvasható a DK közleményében.

Az a 9 másik ország, amely Magyarországgal együtt 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, mára minden tekintetben megelőzte hazánkat

- írja a Demokratikus Koalíció. Orbán Viktor egyik brüsszeli tanácskozáson elhangzott beszédét is idézik, melyben a miniszterelnök arról beszélt, hogy "ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan országot képviseljen, ami ilyen kiugró sikereket érjen el". A DK szerint a "kiugró sikerek" kifejezés „ezek szerint azt jelenti, hogy a magyaroknál ma már a csehek, a ciprusiak, a lengyelek, a lettek, a litvánok, a máltaiak, a szlovákok és a szlovének is jobban élnek - és persze az összes többi, korábban csatlakozott tagállam állampolgárai is”.

Véleményük szerint „az Orbán-kormány történelmi szégyene, hogy a baloldali kormányok alatt még ígéretesnek tartott Magyarországot mára Európa legnyomorúságosabb sereghajtójává tette”.

Hangsúlyozzák, hogy még Görögországban is jobban élnek az emberek, pedig ott fél éve még az államcsődöt rebesgették.

A DK egy olyan Magyarországát építené fel az Orbán-rendszer bukása után, „amely nem a kevesek gazdagodásáról, hanem a sokak tisztességes megélhetéséről szól.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink