Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-12-03 15:10:00

Felépített akció zajlik Lázár ellen a kormányoldalról

Három nap alatt három olyan cikk is napvilágot látott, melyben Lázár Jánost, illetve egyik államtitkárát támadják kormányközeli lapok. Simicska Lajos embereinek mentése, illetve a gyors meggazdagodás a vád. Úgy tudjuk, Lázárék felépített akcióként értékelték a cikkeket.

Felépített akció zajlik Lázár ellen a kormányoldalról
Lázár János a Kormányinfón

Mint megírtuk, a G. Fodor Gábor főszerkesztésével működő 888.hu fél nap alatt két cikkben is élesen nekiment Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkárnak, felróva, hogy Csepreghy részt vesz egy ellenzéki konferencián, melyek az illiberális modell az egyik témája. Mivel G. Fodor Gábor egyszersmind a kormány „agytrösztjeként” is emlegetett Századvég stratégiai igazgatója, a Lázár János államtitkárát támadó cikk meglehetősen feltűnő jelenség.


Ráadásul nem csak az említett ellenzéki konferencián való részvétel miatt támadják Csepreghyt, hanem milliós fizetését, drága autóját és fiatal életkorát is felemlegeti a tegnap megjelent már-már karaktergyilkos cikk.  

A Pesti Srácok is odaszúrt

Lázár János maga köré gyűjtötte Simicska bukott főembereit, állította hétfői cikkében a szintén kormányközeli PestiSrácok.hu. „Furcsa, hogy a Lázár János alá tartozó új állami közműholding valóságos mentsvára lett Simicska Lajos bukott főembereinek. (…)


Az eddig is tudható volt, hogy a kalandos politikai és üzleti manőverekbe fogó milliárdos egyes bizalmi embereit vezetőként tovább foglalkoztatja a Miniszterelnökség, ám a végeredmény több, mint elgondolkodtató”

– mondták bizonyos források a Pesti Srácoknak.

Felkai György év elejéig az ország legnagyobb reklámkerettel dolgozó cége, az MVM kommunikációs vezetője volt, most a Miniszterelnökség Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. marketingigazgatója. Szintén az MVM-től – ahol a földgáz üzletág vezetője volt – igazolt a miniszterelnökséghez a lap szerint Horváth Péter János, aki jelenleg az újonnan felépített állami közműszolgáltató elnök-vezérigazgatója. És Lázárnál landolt Németh Lászlóné korábbi energiapolitikáért- és klímaügyekért felelős helyettes államtitkára, Hízó Ferenc, hogy most az Első Nemzeti Közműszolgáltató új energetikai pályázatait igazgassa.

A kormányközeli portál forrásai amiatt aggódnak, hogy ha a paksi atomerőmű új blokkjait fejlesztő Paks II. projektet is a Miniszterelnökség veheti át, akkor „végeredményében ugyanazok a személyek kezelhetik majd a beruházás több mint háromezer-milliárd forintos kifizetéseit, akik a Simicska-birodalom fénykorában javában erre készültek”.

Lázárék is érzékelik a támadást


Jól érzékelhetően offenzívába lendültek bizonyos kormány közeli orgánumok Lázár János lejáratására, mondta az atv.hu-nak egy miniszterelnökségi forrás.

Informátorunk ide sorolja a 888.hu cikkeit Csepreghyről és a Pesti Srácok hétfői anyagát. A cikkek időzítéséből az világlik ki szerinte, hogy átgondolt, felépített akció zajlik, hiszen hétfőn a Pesti srácok kötötte össze Lázárt Simicskával, kedden és szerdán Csepreghy Nándoron gúnyolódott a 888.hu. ezzel a fotóval illusztrálták a csepreghyről szóló cikket a 888.hu-nEzzel a fotóval illusztrálták a Csepreghyről szóló cikket a 888.hu-n

Nem tudni, hogy melyik boszorkánykonyhán főzték ki a tervet, de az biztos, hogy például a péntekenként, immár az új kormányzati kommunikációs tréningeken az említett szerkesztőségek munkatársai jelen vannak, tette hozzá forrásunk.  

Lázár: bolsevista szokás

A csütörtöki Kormányinfón Lázár Jánost is megkérdezték a cikkekkel kapcsolatban. „Nem vezetek listát Simicska bizalmi embereiről, fogalmam sincs, hogy ki az a Felkai György, de utána fogok kérdezni, hogy mivel érdemelte ki ezt a pozíciót”, mondta a miniszter a PestiSrácok kérdésére, és hozzátette: Felkaival soha nem találkozott, ha szembe jönne a folyosón, nem ismerné meg. „Egyébként bolsevik szokásnak tartom az emberek nyilvántartását”, mondta Lázár.

Megvédte Csepreghyt

Szintén a csütörtöki Kormányinfón Lázár János az atv.hu kérdésére reagált a 888.hu-n megjelent cikkekre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy G. Fodor Gábor „kiváló harcostárssal” ellentétben azt tartotta helyesnek, hogy Csepreghy elmenjen, és helyt álljon a Századvégről szóló vitában.

Lázár szerint a kormányt politikai támadás érte, hiszen ki kell adniuk a Századvég-szerződéseket, amiket nem egy esetben ő írt alá személyesen. Ezért is tartotta fontosnak, hogy a miniszter-helyettes személyesen részt vegyen az erről szóló vitában, és megvédje a tanácsadócéget. Hozzátette továbbá, hogy a kormánynak semmilyen takargatnivalója nincs, hiszen míg ők 5 milliárd forintot költöttek tanácsadásra, addig a „komcsik” sokkal többet.

Reagáltak a Liberálisok


A mai kormányinfón Lázár János a következőket mondta: ,,Mi 5 milliárdot költöttünk tanácsadásra 5 év alatt, a komcsik 17 milliárdot”. A Miniszterelnökség vezetője téved az összeggel kapcsolatban. Az igazság az, hogy a magyar állam és a Magyar Nemzeti Bank 2010 és 2015 között összesen 16 milliárd forint közpénzt költött a Századvég-csoport tanácsaira - áll a párt közleményében.

Cikkünk megjelenése után Hizó Ferenc a pestisracok.hu "Lázár János maga köré gyűjtötte Simicska bukott főembereit" című cikkéből átvett információk vonatkozásában az alábbi korrigálást kérte: „Semmiféle jogviszony nem létezik köztem és az Első Nemzeti Közműszolgáltató között, továbbá nem töltök be vezető beosztást sem. Mindazon túl pedig nem foglalkozom energetikai pályázatokkal munkajogviszonyból adódóan.”

Ajánlom

További belföldi híreink