Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-11-11 11:49:00

Injekcióval végzik ki a náci vezért, botrányt rendezett a tárgyaláson

Halálra ítélték az Egyesült Államokban Frazier Glenn Crosst, a Ku Klux Klán 74 éves vezetőjét, amiért a kansasi Zsidó Központ előtt agyonlőtt három embert. A férfit méreg-injekcióval végzik ki.

Injekcióval végzik ki a náci vezért, botrányt rendezett a tárgyaláson

Frazier Glenn Cross a rasszista vezér náci karlendítéssel fogadta a kivégzéséről szóló ítéletét Kansasben.

„Egy nap a szellemem felemelkedik a sírból, és meg fogjátok tudni, hogy igazam volt” – mondta, miközben kivezették a teremből. „Boldog ember vagyok” – tette hozzá.

Cross kedden a bíróságon azt mondta, hogy azért akart megölni három zsidó embert, mert úgy hiszi: ők irányítják a médiát, a pénzintézeteket és a kormányt.

forrás: reutersForrás: Reuters

„A zsidók eltiporják a fehér fajt” – fogalmazott a magát hazafinak nevező náci vezető. A lelőtt áldozatok egyik sem volt zsidó.

Crosst a 14 éves Reat Underwood és a 69 éves nagyapja, William Corporon, valamint az 53 éves Terri LaManno megölésében találták bűnösnek.

forrás: reutersForrás: Reuters

„Zsidókat akartam ölni, nem keresztényeket, ezért sajnálom a történteket” – fogalmazott Cross. A tárgyalás során azonban úgy vélekedett, az áldozatok maguknak köszönhetik a halálukat, amiért zsidókkal közösködtek és a Zsidó Központba akartak bemenni.

A kisfiú szülei jelen voltak a tárgyaláson. Az édesanya, Melinda Corporon azt mondta: „Azért vagyok itt ma, hogy megbizonyosodjak – a gonoszság hangja örökre elnémul”. Az édesapa, Will egyenesen gyávának nevezte a vádlottat.

atv.hu / Telegraph

Ajánlom

További belföldi híreink