Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-20 06:20:00

Ki akarják végezni Orbánt - visszaéltek a DK nevével

Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport - írta az Átlátszó blog hétfőn. Niedermüller Péter az atv.hu-nak elmondta: visszaélnek a DK nevével.

Az Átlátszó cikke szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti képviselő - számolt be az MTI.

forrás: facebookForrás: Facebook

Az atv.hu-nak Brüsszelben sikerült utolérnie Nidermüller Pétert, aki elmondta lapunknak, hogy azt a férfit, aki illegitim módon bitorolja a DK nyíregyházi csoportjának Facebook profilját, már tavaly májusban kizárták a párt soraiból. Azóta minden egyes posztjában – így az Orbán Viktor kivégzésével kapcsolatos bejegyzésében is –


visszaél a DK nevével, és természetesen egyetlen szavával sem értenek egyet – mondta Niedermüller, hozzátéve: a közösségi oldalak logikája miatt, akaratán kívül maradt az inkriminált Facebook oldal „tagja”.

Egyidejűleg megtettem a szükséges lépéseket az oldal megszüntetése érdekében - tette hozzá a politikus.

A Facebook-csoport leírásában csupa nagy betűvel az olvasható, hogy


"A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet."

A borítókép pedig egy akasztófa, valamint az alábbi feliratok: "Remélem a történelem itt is megismétli önmagát! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete: Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP kormány" - idézte a Facebook-oldalt az Átlátszó blokk cikke, és a szerző hozzátette: "s illusztráció ugyebár a bitófa".

Helyreigazítást kér a DK

A párt szerint az Átlátszó blogfelületén megjelent írás tartalma számos félreértésen és téves információn alapul. A DK kijelenti: a fent nevezett Facebook-csoport adminisztrátorát már tavaly kizárták a pártból, így az semmilyen módon nem tekinthető a DK tagjának, vagy véleményformálójának. Hozzáteszik: az említett személy a pártból történő kizárása óta a Facebook-csoport nevében rosszhiszeműen, nem csak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét. Megjegyzik továbbá, hogy a csoportban azért található meg Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül - tehát valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát.

A Demokratikus Koalíció azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre a fent nevezett cikket. „Világosan látszik, hogy a bejegyzés állításaival ellentétben az ominózus Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak” – zárul a közlemény.

Németh Szilárd: ha a DK nem lép, akkor azonosul "ezzel a mocsokkal"

A fideszes parlamenti képviselő a tájékoztatón reagált az Átlátszó blog írására.
    
Németh Szilárd azt mondta: mind a DK-nak, "mind szövetségi rendszerének" fel kell lépnie "az ilyen agresszív, gyűlöletkeltő (...), likvidálást kilátásba helyező tevékenység, írás, vélemény ellen".

    
Közölte: Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől azt várják, hogy hívja vissza Niedermüller Péter EP-képviselőt, és zárja ki a pártból. Ha a DK nem lép, azzal világossá teszi, hogy teljes egészében azonosul "ezzel a mocsokkal" - tette hozzá.

    
Arra a felvetésre, hogy más baloldali politikusok is tagjai ennek a csoportnak, és ezért nekik is le kell-e mondaniuk, a Fidesz politikusa úgy reagált: "igen, azt gondolom, nyugodtan megtehetik ezt (...). Az embernek azért szét kell néznie, mibe lép bele, mert egyébként beleragad".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink