Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-06-16 14:19:00

Pénzbüntetést kértek Dávid Ibolyára és Herényi Károlyra

Az ügyész pénzbüntetést, a védelem felmentést kért Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusoknak az UD Zrt.-üggyel összefüggésben kényszerítés vádjával folyó elsőfokú büntetőperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.

Az MDF korábbi elnökét és egykori párttársát azért vádolja kényszerítéssel az ügyészség, mert álláspontja szerint a politikusok titokban rögzített hangfelvétel nyilvánosságra hozásával kényszerítették 2008 szeptemberében Almássy Kornélt, hogy lépjen vissza az MDF elnökjelöltségétől.
   
A máig ismeretlen forrásból Dávid Ibolya birtokába került lehallgatási anyagokon többi között az UD Zrt. biztonságtechnikai cég egyik akkori vezetője beszélt Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának az MDF-elnök elleni adatgyűjtésről, illetve egy esetleges MDF-en belüli hatalomváltásról. (A beszélgetések résztvevői félreértésnek minősítették ezeket az értelmezéseket.)
   
A több mint fél évtizede folyó eljárásban a vádlottak tagadják bűnösségüket, három éve első fokon egyszer már felmentette őket a bíróság, ám azt a döntést másodfokon hatályon kívül helyezték, ezért kezdődött újra az eljárás.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink