Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-21 10:56:00

DK: Habony adott le adóbevallást?

Tegnap járt le az adóbevaláások leadásának határideje. A Demokratikus Koalíció azt szeretné megtudni a NAV-tól, hogy Habony Árpád adott-e le adóbevallást.

A Demokratikus Koalíció közleményében tudatta, levélben fordultak a NAV-hoz, hogy megtudják Habony Árpád adott-e le adóbevallást.

Habonyt ugyan miniszterelnöki tanácsadóként tartják számon, papíron sem a Miniszterelnökségtől, sem a fidesztől, sem a Századvégtől nem kap fizetést. Mindezek ellenére hírértesülések szerint mintegy 50 millió forintot tette be a Fidesz új médiabirodalmi cégébe.

Az ellenzéki párt politikusaiban felmerült a kérdés: Habony Árpád vajon fizet-e egyátalán adót?

"DK Közlemény: Habony adott le adóbevallást? 

Magánszemélyeknek a tegnapi napig kellett elküldeniük adóbevallásukat a nemzeti adóforintok őrzőjének, az Amerikából korrupciógyanú miatt kitiltott Vida Ildikónak. A miniszterelnöki főtanácsadóként számon tartott Habony Árpád eközben közel 50 millió forinttal szállt be a Fidesz új médiabirodalmaként emlegetett cégbe, holott papíron nem kap pénzt sem a kormánytól, sem a Fidesztől, sem a Századvégtől.A Demokratikus Koalíció levélben fordul Vida Ildikóhoz, hogy megtudja: Habony Árpád adott-e le adóbevallást, valamint, hogy hol tart a vele szemben elindított NAV-vizsgálat. A DK-t rendkívül érdekelné, hogy ha a Fidesz láthatóan gazdag luxustanácsadója papíron sehonnan sem kap jövedelmet, akkor vajon fizet-e egyáltalán adót? - Vadai Ágnes, a DK alelnöke

Az Együtt is bejelentést tesz a Nav-nál

Az Együtt megmagyarázhatatlannak tartja, hogy Habony Árpádnak miből van 48  millió forintja cégalapításra, ezért újabb bejelentést tesz a férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál - közölte Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, hogy korábbi bejelentésük alapján Habony Árpád ellen már körülbelül egy hónapja folyik vagyonosodási vizsgálat a NAV-nál.
    
Miközben nem lehet tudni, hogy kiktől és mennyi jövedelmet szerzett az elmúlt években, a nem látható jövedelméből Habony Árpád "folyamatosan cégeket alapít" - folytatta Juhász Péter. Utalt arra, hogy Habony Árpád és az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkáraként tevékenykedő Győri Tibor a közelmúltban három-három millió forint befektetéssel létrehozta a Modern Media Group Zrt.-t, szerdai sajtóhírek szerint pedig áprilisban a cég tőkéjét 138 millió forinttal emelték fel, amiből Habony Árpád 45 milliót fizet be több tételben.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink