Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-17 14:04:00

Lesz mecset Kőbányán? Orbán megszólalt

A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten újságíróknak, egy a volt amerikai nagykövet könyvét firtató kérdésre.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis sajtóhírek szerint egyebek mellett arról írt, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.
   
Orbán Viktor - akit akkor kérdeztek újságírók, amikor leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson - erre úgy reagált: ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott. A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé - fejtette ki, hozzátéve: ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés.
   
A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. Azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók