Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-16 16:00:00

Hadházy az ORÖ-ügyről: iratokat semmisíthettek meg

Nem csak megtehették, de most nagyon úgy tűnik, hogy meg is tették. Iratokat semmisítettek meg. A hivatalvezető, akit azóta leváltottak elismerte, hogy nincsenek meg papírok, de nem lehet tudni, hogy pontosan milyen iratokról van szó, ezt mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Iratokat foglalt le a NAV az Országos Roma Önkormányzat fővárosi székházában a Híd a munka világába programmal kapcsolatban. A csaknem ötmilliárd forintból megvalósuló program költései miatt többen is feljelentést tettek, köztük Hadházy Ákos.

Az LMP-s politikus kiemelte: Balog Zoltán azt mondta, hogy a kiírás lehetővé tette ezeket a költéseket. A miniszter szerint, ha egy közbeszerzésen mondanak egy árat, akkor az piaci árnak tekinthető. Hadházy hangsúlyozta, pingpongoztak a hivatalok: a NAV azt mondta, nem történt semmi az EMMI szerint, az EMMI meg azt mondta, nem történt semmi a NAV szerint.

Hadházy szerint viszont úgy tűnik, a Fővárosi Főügyészség teszi a dolgát, ezért lehetett most iratlefoglalás. Én Kisvárdán azt hallottam, mondta a politikus, hogy az Országos Roma Önkormányzat az összes vagyonát beviszi abba a foglalkoztatási szövetkezetbe, amit Farkas Flórián vezet, de ezt úgy tudom, végül már visszavonta a közgyűlés, tette hozzá Hadházy.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink