Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-12 07:44:00

Deutsch: Senki nem akar halálbüntetést

A halálbüntetést illetően nem tudok semmilyen készülő döntésről. Orbán Viktor azt mondta, hogy erről a kérdésről lehetne szót váltani, erre mindenki felháborodott, holott senki sem akarja ezt bevezetni – ezt Deutsch Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az Európai Parlament fideszes képviselője szerint az uniónak érdemes lenne végiggondolnia, hogy nemzetállami hatáskörbe helyezze a halálbüntetés kérdését. A politikus elmondta: van egy egyértelmű jogi szabályozás a magyar házasságkötéssel kapcsolatban, de vannak olyan érvek, amelyek ezt megváltoztatnák: ugyanez a helyzet a halálbüntetéssel kapcsolatban is.

Deutsch hozzátette: Orbán Viktor olyan ember, aki mindig azt mondja, amit gondol. "A miniszterelnök azt mondta, hogy ő életpárti, ebben is egyetértek vele, én a halálbüntetésre nemmel válaszolok" – jelentette ki a műsorban Deutsch.

Nem kell stáb 

Az internetről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban azt mondta: ez az interneten fog megvalósulni, egy program fogja összesíteni, így erre külön stábot nem is kell alkalmazni.

Deutsch Tamás elmondta az internet világnapján, május 18-án indul a konzultáció, amelyre ügyfélkapuval és facebook profillal lehet bejelentkezni. Hozzátette: így semmilyen személyes adathoz nem férünk hozzá. Ügyfélkapuja 1,9 millió embernek van, az elmúlt három hónapban legalább egyszer 900 ezer ember használta, magyar facebook profilból nagyjából 4,5-5 millió van, akinek egyik sincs, az e-mail címmel regisztrálhat – magyarázta. A miniszterelnöki biztos kijelentette: a magyar adatvédelmi szabályok a világon a legszigorúbbak közé tartoznak, ezért is korrekt ez az eljárás. A politikus hangsúlyozta: a kérdéssor kiértékelése után az emberek akarata a kormány elé kerül majd.

Deutsch Tamás elmondta: azon csodálkozott, amikor az okkal, ok nélkül a kormány tevékenységét kritizáló újságírók most az ellen ágáltak, hogy egy ilyen komoly témában, mint az internet, miért konzultál a kabinet. Hozzátette: amikor Orbán Viktor visszavonta az internetadó elképzelését a tüntetések hatására, beismerte, hogy rossz az elképzelés, de úgy vélte, továbbra is fontos téma az internet, amiről beszélgetni kell az emberekkel.

Higgadt, nyugodt eszmecsere 

A vasárnapi zárva tartás kérdése 2-3 éve van napirenden, folyamatos viták zajlottak róla, Magyarországon a sok kritikus vélemény ellenére higgadt, nyugodt eszmecsere zajlik – vélekedett Deutsch Tamás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink