Itthon

A kormány képviselője megörült a népviseletbe bújt LMP-snek

Jobbik: miért küld Magyarország katonákat Irakba?
április. 27. hétfő 17:07

A jobbikos Gyöngyösi Márton arról faggatta a miniszterelnököt, miért küld Magyarország katonákat Irakba az Iszlám Állam elleni harcba. A kormányfő azt felelte: a parlament erről lefolytatta a vitát, a képviselők 70 százaléka igennel szavazott, a kormány pedig egyetért a döntéssel.

"Kétszínű, hipokrita, álságos, arcpirító"
április. 27. hétfő 17:03

Gőgös Zoltán, az MSZP képviselője azt vetette fel, hogy a 2016-ra tervezett, 120 milliárd forintot kitevő szja-csökkentés helyett a kormány fontolja meg bizonyos termékkörök áfájának csökkentését - a sertéshúson túl -, az ugyanis jobban segítené a kiskeresetűek boldogulását. Példaként említette a baromfihúst, a tejet és a zöldség-gyümölcsöt. Az áfacsökkentés nagy segítség lenne a feketekereskedelem ellen is - tette hozzá.
    
Orbán Viktor miniszterelnök erre azt felelte: a kormány be fogja terjeszteni a költségvetést, és lesz mód ezeknek a kérdéseknek a megvitatására. A szocialistáknak azt mondta, "hátrább az agarakkal", most ugyanis olyan áfát akarnak csökkenteni, amelyet ők "emeltek az égbe". A kormányfő szavai szerint az MSZP-sek "áfamagatartása" kétszínű, hipokrita, álságos, arcpirító.

Orbán: ez nem ok arra, hogy leváltsam
április. 27. hétfő 16:58

Az LMP-s Szél Bernadett arról kérdezte Orbánt, hogy meddig kívánja még hivatalában tartani Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert. Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a tárcavezető nem fogadta őt a minisztériumban, emellett felrótta neki például azt, hogy a földművelésügyi tárca "410 milliót kaszinózott el" a Hungária Értékpapír Zrt.-nél.
    
Orbán Viktor minderre úgy felelt: "annyit megértettem, hogy Fazekas miniszter úr kerüli önt, ezt ön sérelmezi, sőt neheztel rá, de ez nem ok arra, hogy leváltsam".

Ismég megválasztották Rogánt
április. 27. hétfő 16:51

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja - Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatára - hétfőn egyhangúlag újraválasztotta frakcióvezetőnek Rogán Antalt.

A Fidesz-frakció az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a hétfői frakcióülésen a képviselőcsoport többi tisztségviselőjét is megerősítették pozíciójában.

Véget értek a napirend előtti felszólalások
április. 27. hétfő 14:00

Volner képviselő Úr!
április. 27. hétfő 13:59

Arra kérjük Önöket, hogy ahelyett, hogy itt kampányszlogeneket mondanak, inkább szavazataikkal támogassák a kormány munkáját- zárja az államtitkár.

L. Simon szerint a kormány
április. 27. hétfő 13:57

ráadásul egyértelműen segíti különböző vállalkozások hazai megtelepülését. Nő a gazdaság, csökken az államadósság és közben folyamatosan 3 százalék alatt tudjuk tartani a hiányt, ezért megszűntek a kötelezettségszegési eljárások. ismerteti az eredményeket L. Simon. Hozzáteszi: folytatni kell az elmúlt években megkezdett munkahely-teremtéseket és a közmunka-programot is.

Adja a Jóisten, hogy ilyen ne forduljon elő
április. 27. hétfő 13:56

fűzi hozzá Volner azon megjegyzéséhez az államtitkár, miszerint, "ha kormányra kerülne a Jobbik".

Kell ahhoz magabiztosság, hogy valaki 3 évvel
április. 27. hétfő 13:55

a választások előtt a kormányzópárt eredményeivel kampányoljon- mondta L. Simon László, aki szerint Volner olyan eredményeket sorolt fel, melyeket a Fidesz-KDNP ért el az elmúlt években. Örülünk, hogy rájöttek, hogy higgadtan kell felszólalni, de azért tudjuk, hogy az elmúlt években nem ez volt a Jobbik sajátja- teszi hozzá.

A Jobbik különbséget tesz multi és multi között
április. 27. hétfő 13:54

magyarázza Volner, aki szerint pártja felhívja a figyelmet például olyan cégekre, akik Európában ételnek nevezett bioszeméttel látják el az embereket.