Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-17 17:54:00

"Varga Mihály hazudik" – Vadai nagyon kiborult

Hazugságnak nevezte Vadai Ágnes DK-s politikus, hogy valaha kapcsolatban állt volna a karcagi Kun-Mediátorral.

A nemzetgazdasági miniszter korábban azt állította, hogy „Karcagon közismert tényként kezelik, hogy a 2002-es és 2006-os parlamenti választásokon Vadai Ágnes komoly segítséget kapott attól az üzleti csoporttól, amelynek a Kun-Mediátor is része”. Varga szerint „elég megnézni az akkori helyi tv-felvételeket, és visszakeresni, hol is voltak a politikai rendezvényei helyszínei”.

„Varga Mihály hazudik, a Kun-Mediátorral soha semmiféle kapcsolatom nem volt. Nem is értem, mi történik Varga Mihállyal és miért csinálja ezt” – mondta az atv.hu-nak Vadai Ágnes.

A nap folyamán Vadai kijelentette: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek nyilatkoznia kell arról, hogy ajánlotta-e másoknak a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. szolgáltatásait, illetve neki magának volt-e ott befektetése. A DK alelnöke  közölte: a sajtóban megjelent "karcagi pletykák alapján" Varga Mihály maga mondta, "ez egy teljesen tuti biztos befektetés". Az ellenzéki politikus emellett Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert is felszólította, számoljon be arról, hogy van-e befektetése a cégnél, mit tud annak vezetőjéről, ismeri-e a jelenlegi tartózkodási helyét.

A DK-s politikus szerint a Kun-Mediátor azért működhetett illegálisan évekig a városban, mert "jóban volt a fideszes városvezetéssel", Karcagon a rendszerváltozás óta "szó szerint a Fidesz uralkodik". 1990 és 2010 között Fazekas Sándor volt a polgármester, Varga Mihály pedig 1998 és 2014 között a térség egyéni képviselőjeként dolgozott, őt éppen Fazekas Sándor váltotta ezen a poszton - idézte fel Vadai Ágnes. A sikkasztás éveken át Varga Mihály és Fazekas Sándor orra előtt zajlott – állította a DK alelnöke.

atv.hu / MTI

Helyreigazítás

Valótlanul híreszteltük, hogy Varga Mihály a Kun-Mediátor részére történő befektetést „egy teljesen tuti biztos befektetés”-nek mondta.

Valótlanul híreszteltük a Kun-Mediátorra utalva, hogy „a sikkasztás éveken át Varga Mihály előtt zajlott”.

Valótlanul állítottuk, hogy a Kun-Mediátor azért működhetett illegálisan évekig a városban, mert jóban volt a fideszes városvezetéssel.

Ajánlom

További belföldi híreink