Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-17 15:27:00

A forint ellen spekulált a nem Buda-Cash távoli KDNP-s

Hargitai János KDNP-s politikus vezetésével a Baranya megyei önkormányzat korábban a forint gyengülésére játszva svájci frankba fektette pénzét – írja az Index.

A Baranya Megyei Közgyűlés elnökeként Hargitai volt a motorja annak a pénzügyi manővernek, amelyet az önkormányzat egy bank bevonásával hajtott végre, hogy megforgassa a svájci frankos kötvényekben álló pénztartalékait.

A lap szerint a megyei önkormányzat 2007 decemberében hárommilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket. A tervezett beruházások viszont nem indultak el időben, ezért a devizakötvényeket előbb visszaváltották forintra, majd újra devizát vettek belőle. Az ügyletet Hargitai vitte át a közgyűlésen.

Az önkormányzat akkor vett devizát, amikor magasabb volt a forint árfolyama, de az elemzők már arra számítottak, hogy veszíteni fog értékéből. A svájci frankot 148 forintos árfolyamon vásárolták, majd végül 156 forintos áron váltották vissza.

A KDNP-s politikusról szerdán derült ki, hogy családi kapcsolatban áll a Buda-Cash előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatójával. A képviselő lánya a letartóztatott T. Péter élettársa és néhány hónapja már gyerekének anyja. Hargitai korábban csalónak nevezte a Buda-Cash vezetőjét és elhatárolódott tőle.

A KDNP-s képviselő a lap megkeresésére azt üzente, nem kíván válaszolni a kérdésekre.

atv.hu / Index

Ajánlom

További belföldi híreink