Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-10 19:25:00

Élő adásban csaptak össze a tapolcai jelöltek

Folyamatosan frissülő hírek!

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában péntek este vitába szállt a vasárnapi időközi országgyűlési választás fideszes, MSZP-s és jobbikos jelöltje. Fenyvesi Zoltán, Pad Ferenc és Rig Lajos vitázott az egészségügy helyi gondjairól, munkahelyteremtésről és arról is, mit választanának, ha a helyi érdekek szembekerülnének pártjaik országos érdekével.

 • Nézze meg a teljes vitát!

  április 10.péntek 20:43

   

 • Pad Ferenc szerint neki

  április 10.péntek 20:01

  nagyobb a szabadsága, hiszen több párt és szervezet is támogatja. Én nem szavazógépként működök, szemben a mellettem ülő kormánypárti politikussal- szúrja oda a baloldali jelölt Fenyvesinek a végén. Köszönjük a figyelmet, ezzel közvetítésünk is véget ér!

 • Ha a helyi érdek úgy kívánja,

  április 10.péntek 20:00

  én ezután is hallatni fogom a hangomat, szögezi le Fenyvesi Zoltán. Szerinte természetes, hogy a párt bizonyos dolgokat elvár, de azt gondolja, hogy ami jó az országnak, az jó Veszprém megyének és ami jó Veszprém megyének, az jó az országnak is, hiszen ugyanolyan emberek laknak ott, mint az ország más részein.

 • Nekem Pestről ne mondják meg, mit

  április 10.péntek 19:59

  csináljak a helyi ügyekben- hangzik a jobbikos jelölt válasza, aki adott esetben Vona Gáborékkal is megpróbálná megbeszélni, ha ilyen szembenállás alakulna ki.

 • Ha konfliktusba kerül a helyi érdek és a pártérdek,

  április 10.péntek 19:59

  akkor hogyan döntenek?- kérdezi a műsorvezető a jelöltektől.

 • Az MSZP támogatása

  április 10.péntek 19:58

  volt a jelentősebb Pad Ferenc szerint, hiszen ők adták a nagyobb pénzt és a kampánystábot, mondja a baloldali jelölt, aki ugyanakkor örült Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor látogatásának is.

 • Nekem az volt a legnagyobb élmény,

  április 10.péntek 19:57

  hogy találkoztam egy tanítványommal, akit 20 éve nem láttam és odajött, hogy nem érdekelte a politika, de Fenyvesi miatt most elmegy szavazni- eleveníti fel a fideszes jelölt.

 • Rig Lajos szerint

  április 10.péntek 19:57

  Vona kampányolt a legjobban, hiszen a párt elnöke napok óta ott van a helyszínen, nem csak egy 10 perces beszédre érkezett- mondja a jelölt.

 • Orbán, Gyurcsány, vagy Vona

  április 10.péntek 19:56

  kampányolt jobban Tapolcán?- hangzik a következő kérdés.

 • Örültünk a segítségnek,

  április 10.péntek 19:55

  mondja Pad Ferenc, aki szakszervezeti vezető volt a Mal Zrt.-nél. A folytatás nem volt jó, teszi hozzá.

 • A mai napig nem lettek kifizetve

  április 10.péntek 19:54

  azok a családi beszállítók, akik a Mal Zrt. károsultjai, mondja Rig Lajos. Ne felejtsük, hogy ez egy magáncég, amit a kormány megmentett a csődtől- teszi hozzá Fenyvesi Zoltán. 

 • A 3 százalékos munkanéküliség

  április 10.péntek 19:52

  azért ennyi, mert a fiatalok elmentek máshová, őket kellene visszacsalogatni, szól közbe a jobbikos jelölt. Pad Ferenc szerint Sümeg és Tapolca környékéről lehetne munkaerőt átcsoportosítani az ajkai területekre.

 • A munkahelyteremtés

  április 10.péntek 19:51

  elsősorban az önkormányzat dolga, ők tartják a kapcsolatot azokkal a befektetőkkel, akik esetleg szeretnének letelepedni a területen és alakítják ki az infrastruktúrát ehhez- magyarázza Rig Lajos. 

 • Nem a Balatont kell körbekerékpározni,

  április 10.péntek 19:49

  hanem a Balatontól kell felhozni az embereket ide, a környékre- vélekedik Rig Lajos, aki a borturizmust és a bakancsos turizmust fejlesztené. Ehhez kellenének a bicikliutak, melyeket se az elmúlt 5, se az elmúlt 10 évben nem fejlesztettek- mondja.

 • Mind a 60 polgármesterrel konzultáltam,

  április 10.péntek 19:48

  legutóbb tegnap a miniszterelnökkel 32 polgármesterrel beszéltünk, mondja Fenyvesi, aki szerint úgy lehet munkahelyeket teremteni, ha ahhoz a kormány támogatást ad, a vállalatok pedig környezetet teremtenek.

  Sümegen szeretnék ipari parkká minősíteni a területet, ide nyilván jönnének a beruházások is, mond egy példát a fideszes jelölt, aki szerint például a kerékpárutat is kellene fejleszteni a sümegi térségben és akkor a turizmus szezonját is ki lehetne terjeszteni.

 • Az ajkai modell működni fog,

  április 10.péntek 19:45

  mondja Pad Ferenc, aki 10 éve dolgozik az önkormányzatban. Ehhez elengedhetetlenül fontos az önkormányzattal való kooperáció- erősíti meg egy kérdésre válaszolva.

 • Munkahelyteremtés

  április 10.péntek 19:45

  Ez a következő téma a vitában. 

 • Június 30-ig egészen biztosan

  április 10.péntek 19:44

  vége lesz ennek a fejlesztésnek, hiszen ez már folyamatban van- szögezi le Fenyvesi Zoltán, aki szerint túl sok szó esik a kórházfejlesztésről, nagyobb probléma a munkanélküliség, hiszen a kórházfejlesztés már sínen van.

 • Lehet-e választási kórház

  április 10.péntek 19:44

  ebből a megígért 2,3 milliárdos beruházásból? - kérdezi a műsorvezető, utalva a Veszprémben megígért 4 milliárdos uszodafejlesztésre, melyből egyelőre nem sok valósult meg.

 • 500 milliós adósság

  április 10.péntek 19:43

  halmozódott fel az ajkai kórházban, azzal mi van?- teszi fel a kérdést a jobbikos jelölt. Szerinte, ha a sebészeti ellátást vissza akarják ide hozni, az egy műtővel nehezen fog menni. 

 • Örömmel hallom, hogy

  április 10.péntek 19:42

  mindenki, mint egy kórházvédő lép fel ebben a vitában, de 2012-ben és előtte, 2010-ben senki nem állt mellém, amikor ezzel a témával kiálltunk- mondja Rig Lajos. 

 • Kritikus pont

  április 10.péntek 19:41

  ebben a térségben az egészségügy, mondja Pad Ferenc, aki szerint nem csak Tapolcáról, hanem a környező falvakról is szó van, hiszen a turizmus ezeken a településeken is jelentős s vannak olyan hangok, akik nem javasolják az ideutazást az egészségügyi ellátás rossz színvonala miatt- teszi hozzá.

  pad ferenc botka lászlóval kampányolt a hétenPad Ferenc Botka Lászlóval kampányolt a héten

 • Én 60 települést szeretnék képviselni,

  április 10.péntek 19:38

  mondja Fenyvesi Zoltán. A fideszes jelölt szerint nagyon eltérő a fejlesztések aránya a választókerület különböző településein, mások a munkanélküliségi adatok is.

  Elmondja, hogy 2013 decemberében írták alá azt a megállapodást, ami alapján 2,3 milliárdos fejlesztést hajtanak végre idén a tapolcai kórházban.

 • Szócska Miklóssal egyeztettünk,

  április 10.péntek 19:37

  reagál a fideszes jelölt szavaira Rig Lajos, aki elmondta, 12 ezer ember aláírását vitték 2012-ben az akkori államtitkár elé a kórház fejlesztése kapcsán, de azt a választ kapták, hogy "ez a hajó már elment".

 • Pad Ferenc eljárt a lakossági fórumjaimra?

  április 10.péntek 19:36

  teszi fel a kérdést Rig Lajos, aki szerint ő mindig ezekről beszélt a választók előtt. 

 • Az országos politika

  április 10.péntek 19:34

  mindenképp rányomja a bélyegét a vasárnapi választásra, véli Pad Ferenc. Szerinte az emberek megelégelték az elmúlt 5 évet és szeretnének valami változást.

  A fejlesztésekről szólva a baloldali jelölt elmondja, hogy Balatonfüred 1,1 millió/fő fejlesztési forrást kapott az elmúlt években, Tapolca ennek az ötödét, pedig fideszes képviselőjelöltjük volt. Nem igaz az az állítás, hogy forrás akkor jön, ha kormánypárti politikus a képviselő- fogalmaz.

 • Fel kellett volna venni a telefont

  április 10.péntek 19:33

  és egyeztetni kellett volna valamelyik miniszterrel a fejlesztésekről, szól oda jelölttársainak Fenyvesi.

 • Nagyon fontos a kormánnyal való

  április 10.péntek 19:33

  együttműködés és ezt a fideszes jelölt szerint ő nagyon jól tudná tenni, ezt is várják tőle.

  fenyvesi zoltán a kampány során orbán viktorralFenyvesi Zoltán a kampány során Orbán Viktorral

 • Fontos a pártszimpátia,

  április 10.péntek 19:32

  mondja Fenyvesi, aki szerint a választók aszerint fognak dönteni, hogy ki tudja őket legjobban képviselni. Hozzáteszi: nagyon fontosak a fejlesztések és ezt figyelembe fogják venni a választók.

 • 41 éve ott élek

  április 10.péntek 19:31

  a körzetben, 22 évet ott is dolgoztam, magyarázza Rig Lajos, aki szerint a jobbikos szavazók egy része a párt miatt, annak országos politikája miatt fog rájuk voksolni, egy részük pedig őrá, illetve arra, amit képvisel, az egészségügy rendbetételére.

  rig lajosRig Lajos

 • Bármilyen színű egy képviselő,

  április 10.péntek 19:30

  annak együtt kell tudni működnie azokkal a polgármesterekkel, akik az általa képviselt településeken dolgoznak- mondja Fenyvesi Zoltán.

 • Rig Lajos elnézést kér

  április 10.péntek 19:28

  a sümegi polgároktól, hogy egy teltházas lakossági fórumot "cserélt el" a ma esti vitára.

 • Élő adás

  április 10.péntek 19:27

  Az Egyenes Beszéd élő adását erre a linkre kattintva lehet nézni.

 • 2006 óta nem volt ilyen

  április 10.péntek 19:26

  Az elmúlt 9 évben nem vett részt fideszes képviselő-jelölt élő televíziós vitában. Most megtörik a jég. Az Egyenes Beszédben Fenyvesi Zoltán, a Fidesz jelöltje, Pad Ferenc, az MSZP és a DK jelöltje, valamint Rig Lajos, a Jobbik jelöltje vitázik.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók