Itthon

LMP: Orbán feleljen vagyonával a Quaestor csődjéért – Rogán Schiffer apjára mutogat

Gavra Gábor
Vége a napirend előttieknek
március. 30. hétfő 14:00

, ezzel mi is búcsúzunk mára. Szép napot!

Tállai András reagál Rogánra
március. 30. hétfő 13:55

, szerinte a brókerbotrány, idézzük, "elgondolkodtató". A szocialista kormányok szerinte bűncselekmények elkövetésére ösztönözték a brókereket. Szerinte az ellenzéknek most alkalma lesz részt venni a rendteremtésben.

Tállai András

Rogán Antal (Fidesz) Schiffer András édesapját hozza összefüggésbe a brókerbotránnyal
március. 30. hétfő 13:49

A Fidesz frakcióvezetője a Germanwings katasztrófájával kezd, majd rátér a brókerbotrányokra és bajnaizik egy kicsit, majd belekeveri az ügybe Schiffer András édesapját, ami, fogalmazzunk így, meglehetősen merész húzásnak tűnik az elmúlt hetek után.

Magyar Levente külügyi államtitkár válaszol Lukácsnak
március. 30. hétfő 13:45

, szerinte 

- Szijjártó nem kapott levelet Tarsoly Csabától

- a külügy nem forgatott közpénzt a cégcsoportnál.

Az Orbán állítólagos utasítása (február 25.) és a pénzkivétel (március 9.) közötti időt az államtitkár Szijjártó külföldi útjával magyarázza.

Szerinte "erkölcsileg is rendben van", ami történt, mert Orbán utasítása a közvagyonra vonatkozik. Magyar Levente ez után megpróbálja feloldani a készpénz vs. állampapír kérdést a Quaestornál tartott és onnan kivett pénzzel kapcsolatban, de erőfeszítése nem túl sikeres. 

Magyar Levente

Lukács Zoltán (MSZP): fideszes luxusvillák lettek a Quaestor-milliárdokból
március. 30. hétfő 13:40

A szocialisták frakcióvezető-helyettese a Quaestor-ügyben látott furcsaságokat taglalja, főként az Orbán Viktornak írt Tarsoly-levéllel és Szijjártó Péter Orbán-Tarsoly-levelezésben betöltött szerepével foglalkozik, majd rátér a rejtélyes külügyi pénzkimentésre és a Tarsoly Csaba őrizetbe vételéig eltelt 17 nap történéseire. Lukács szerint Orbán tudta, hogy baj lesz, de nem törődött az ún. emberekkel, azaz a Quaestor befektetőivel. Volner Jánoshoz hasonlóan úgy látja, hogy minden parlamenti képviselőnek nyilatkoznia kell arról, hogy érintett-e a Quaestor-ügyben. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint

a) Tarsoly Orbán Viktor üzlettársa

b) Orbán elárulta a választóit, amikor titokban adott utasítást a pénzkivételre.

Kövér szerint az ellenzéki képviselők
március. 30. hétfő 13:39

hatszor olyan gyakran bontják meg a Ház rendjét, mint a kormánypártiak.

L. Simon László sem szereti
március. 30. hétfő 13:34

, ha a másik ember méltósága sérül a napi politikai vitákban. Aztán rátér a székely szabadság napjának megünnepésére. Az összefüggést nem teljesen értjük, de kitérő alkalmat ad egy jó kis gyurcsányozásra.

Sajnos a kormányoldal összefogást szolgáló javaslataira az ellenzék acsarkodással, és gyűlölködéssel tud reagálni. "Ami rossz az embereknek, az jó az ellenzéknek" - reagál utólag Szél Bernadett Quaestor-ügyi napirend előttijére L. Simon. A kormány szívesen nyújt baráti kezet az ellenzéknek, teszi hozzá az államtitkár, aki szerint a tévénézők sajnos nem érzékelik az ellenzéki képviselők nemtelen támadásait a mindezt méltósággal tűrő kormánypárti frakciókkal szemben.

L. Simon László

Harrach Péter délelőtt jól érezte magát, de már elmúlt
március. 30. hétfő 13:31

Kivirágzott ugyanis a gyűlölet kultúrája Magyarországon. Továbbá az emberben végtelen lehetőségek vannak, és ha az, idézzük, "jobbik énjét" hagyja érvényesülni, annak, ha jól értjük, Harrach Péter is tud örülni. De a bunkóságnak nem! és az alpári mocskolódásnak sem!

Közben kezdeményezik a parlament feloszlatását
március. 30. hétfő 13:30

A parlament feloszlatásáról szóló határozati javaslatot nyújtanak be ellenzéki képviselők. Ezt Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke közölte hétfőn sajtótájékoztatón, jelezve: az indítványhoz a szocialista Tóth Bertalan és két független képviselő, a DK-s Varju László és az Együtt-es Szelényi Zsuzsanna is csatlakozott.

Szabó Tímea azt mondta, Orbán Viktor azt nyilatkozta, mindent tudott a Quaestor-ügyről. "Mindent előre tudott, de nem tett semmit" annak érdekében, hogy segítse az embereket - jelentette ki, hozzátéve: szerintük a miniszterelnök és a kormány méltatlan és alkalmatlan arra, hogy tovább vezesse az országot. 

Könnyű azt kiabálni az éterbe, hogy mindenkinek mindent fizessen ki a kormány!
március. 30. hétfő 13:27

- mondja Tállai államtitkár, aki szerint a kormány és a nyomozó hatóságok is mindent megtesznek a tettesek felderítéséért és a károk enyhítéséért, valamint a jövőbeli hasonló esetek megelőzéséért.