Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-26 13:32:00

Magyar: szervezett bűnözés állhat a brókerbotrány hátterében

A bennfentes kereskedelem tényállásának több eleme is megvalósulhatott a Quaestor-ügyben – állítja Magyar György, aki a Buda-Cash és a Quaestor botrányban is több sértettet képvisel. Az ügyvéd az ATV Startban elmondta, bennfentes információ előnyszerzés céljából történő átadása illetéktelen személynek például önmagában három éves szabadságvesztést vonhat maga után.

Magyar György szerint az ügyben a pénzügyi, polgárjogi és büntetőjogi felelősséget is vizsgálni kell. Mint mondta, félő, hogy szervezett bűnözés áll a háttérben, ahol a felügyelet és a hatalom is összejátszik azokkal, akik ezeket a pénzeket elsíbolták. A szakember szerint az ügyben nem csak a pénzintézetet, hanem az állami ellenőrző szerveket is óriási felelősség terheli.

Magyar György azt is elmondta, félelme szerint a botrányok hátterében a brókercégek bedöntésére irányuló kormányzati szándék áll, a kárt pedig kétség kívül a tisztességes embereknek kell majd megfizetniük, miközben a kormány elmondhatja, hogy megmentette az embereket a bankoktól.

Könnyen lehet, hogy a törvény hálóján csak a kishalak fognak fennakadni, akiknek minden bizonnyal egy maratoni úszóversenyre kell készülniük – fogalmazott az ügyvéd.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink