Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-20 06:20:00

Brókerügy: „miért nem kattan a bilincs a Quaestor-vezetők csuklóján?”

A Quaestor-csoport vezetőjének számonkérését várják a kormánytól az ellenzéki pártok. A DK szerint már kattannia kellett volna a bilincsnek Tarsoly Csaba csuklóján. A szocialisták pedig azt szeretnék tudni, hogy a Jobbik miért áll a brókerbotrányok kapcsán a Fidesz oldalán. A Bankszövetség ugyanakkor nem aggódik a történtek miatt. A szervezet szerint töretlen a bizalom a bankok iránt.

Múlt héten jelentett öncsődöt a Questor kötvénykibocsátó cége, a Figyelő azonban úgy tudja: valami nem stimmel körülötte. Az öncsődöt ugyanis a Cégközlönyben is ki kell hirdetni, ami a Győri ETO esetében már megtörtént, a Quaestornál azonban nem, vagyis a társaságnál – a lap szerint - jelenleg is mehetnek a kifizetések. A DK szerint a rendőrségnek mielőbb tenni kellene a dolgát. "Ha több tízmilliárd eltűnik, miért nem kattan a bilincs a Quastor vezetőinek csuklóján? Remélhetőleg nem azért ússzák ezt meg, mert jó kapcsolatokat ápolnak a Fidesszel, vezetőjük többször együtt mutatkozott futballdíszpáholyokban Orbán Viktorral"- fogalmazott Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője.

A szocialisták is elszámoltatást követlenek. Lukács Zoltán azt szeretné tudni a Jobbik elnökétől, hogy pártja miért nem szorgalmazza Tarsoly Csaba felelősségre vonását. Dúró Dóra szerint azonban nem a Jobbik, hanem az MSZP és a Fidesz együtt tehet a brókerbotrányról. „Volner János már 2010-ben tett olyan javaslatot, ami megakadályozhatta volna, hogy ide jussunk, ezt akkor mind a Fidesz, mind az MSZP képviselői elutasították, így mind a két pártnak felelőssége van abban, hogy ez a hatalmas botrány ilyen károkat tudott okozni”- közölte a párt országgyűlési képviselője.

A Bankszövetségnél nem aggódnak a brókerbotrány miatt. A szervezet főtitkára szerint töretlen a bizalom a bankokban. „Azt látjuk, hogy a hagyományosan bevált bankszektorhoz egyre többen fordulnak vissza”- nyilatkozta Kovács Levente. Hozzátette: egyre többen szeretnének bekerülni amögé az ernyő mögé, amit a bankszektor nyújt biztonságként. „Mi azt látjuk, hogy a bankszektor - ahogy volt, marad is - az elsődleges pénzügyi kiszolgáló központ”- fogalmazott a főtitkár.

Kovács Levente azt mondta: a legkisebb hazai bank 2 milliárd, a legnagyobb pedig 1300 milliárd forintos tőkével rendelkezik.

atv.hu

További belföldi híreink