Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-11 14:59:00

Lemondásra szólítják fel a jobbikos Sneidert

Az MSZP arra szólítja fel a jobbikos Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról.

Lukács Zoltán, a szocialista párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt egy a napokban nyilvánosságra került hangfelvétellel indokolta, amelyen - ha a felvétel hiteles - szerinte Sneider Tamás leleplezte a Jobbik igazi arcát, vagyis hogy a párt politikája nem, csak a kommunikációja változott.
   
Az MSZP-s politikus felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét is, hogy mondja el, igaz-e, hogy csak a kommunikáció változott. Ha ez igaz - folytatta -, akkor felszólítják Kövér László házelnököt, hogy ne bízza meg Sneider Tamást semmilyen alelnöki teendővel.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Jobbik átvágta az embereket, kicsalta a szavazataikat, hiszen most kiderült: a párt egyáltalán "nem konszolidálódott, egyáltalán nem akarja az embereket képviselni, hatalmat akar, ezért álarcot vett fel". Lukács Zoltán szerint a Jobbik ugyanolyan "szélsőséges, bűnözőkkel kapcsolatot tartó embertelen párt", mint volt eddig. Jelezte, az MSZP szakpolitikusai azt is vizsgálják, hogy a felvételen elhangzottak rejtenek-e nemzetbiztonsági kockázatot.

Liberálisok: Sneider vállalhatatlan

A Magyar Liberális Párt szintén felszólítja a Jobbikot, hogy mondassa le mandátumáról Sneider Tamást, mert a párt szerint a politikusnak sem alelnökként, sem képviselőként nincs helye a Parlamentben.

sneider tamásSneider Tamás

Az MLP egy a Vigyázó.blogon közzétett hangfelvételre hivatkozva azt írta, hogy a hangfelvételen Sneider Tamás többek között azt mondja személyi titkáráról: "gyilkolni akart, és ezért megérdemel egy tapsot." Ezt megelőzően az országgyűlési képviselő zsidózik, majd megjegyzéseket tesz Orbán Viktor miniszterelnök édesanyjának vélt cigány származására - tették hozzá.

Reagált a Jobbik

A Jobbik furcsállja az MSZP megdöbbenését azon, hogy a Jobbik finomított országos kommunikációján, de tartalmilag nem változtatott politikai programján. Szabó Gábor pártigazgató Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő szavaira reagált az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. A szocialista politikus arra szólította fel a jobbikos Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról, mert egy nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyítja: a Jobbik ugyanolyan "szélsőséges, bűnözőkkel kapcsolatot tartó embertelen párt", mint volt eddig.
    
A Jobbik erre reagálva azt közölte, hogy mind Vona Gábor, mind a párt országos politikusai számtalan fórumon, interjúban leszögezték: a Jobbik nem fog eltérni 2010-es és 2014-es választási programjának alapvetéseitől, attól függetlenül sem, hogy a párt jobban odafigyel országos kommunikációjára. Hozzátette: értik, hogy az MSZP politikusainak ez a hozzáállás nehezen érthető, mert az ő pártjuk az, amely "gyakrabban cserélgette programját, ideológiáját, mint egy átlagember az alsógatyáját". Közölte továbbá: frusztrálja a szocialistákat, hogy a Jobbik folyamatosan erősödik, miközben ők öt éve egy helyben toporognak, és reményük sincs a kispárti szerepből való kitörésre.

MTI / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink