Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-12 06:26:00

Concorde: nem várhatók újabb brókerbotrányok

Csalás gyanúja miatt – ismeretlen tettes ellen – nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda a Quaestor-ügyben. A cég budapesti fiókja előtt szerdán is sorban álltak az emberek. Azt azonban még nem tudni, hogy ők hozzájuthatnak-e a pénzükhöz. Közben a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója elmondta, szerinte nem várhatók újabb brókerbotrányok. Hozzátette: ellenőrzés ide, vagy oda, aki lopni akar – és elég kreatív – az ezután is tud.

Az ellenzéki pártok szerint a brókerbotrány a Fidesz felelőssége. Azt mondják: 5 év kormányzás után ezt nem lehet másra kenni. A Jobbik a Fidesz, és a szocialisták közötti koalíciós botrányt emleget az ügyben. A Fidesz pedig a Gyurcsány-Bajnai kormányt okolja.

Leginkább a focin keresztül kötődik a kormányhoz a Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója, Tarsoly Csaba - legalábbis sajtóhírek szerint. Az ATV Híradónak nyilatkozó egyik újságíró azt mondta: a vezető főleg Szijjártó Péterrel van jó viszonyban, a közös győri kötődések miatt. Ezt a Külügyminisztérum is elismerte, de azt cáfolták, hogy a Quaestor-csoport bármilyen zsíros üzletet kapott volna.

Ajánlom

További belföldi híreink