Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-08 19:51:00

Simicska: 30 éven keresztül hittem Orbánnak

Orbán egykori bizalmasa megszólalt az ATV Szabad Szemmel című műsorában.

Simicska Lajos az ATV Szabad Szemmel című műsorában megerősítette a Mandinernek adott nyilatkozatát arról az Orbán Viktorral folytatott nyolcvanas évekbeli beszélgetésről, amelynek során a későbbi miniszterelnök állítása szerint bevallotta neki, hogy "jelentenie kell" róla.

Hozzátette: a rendszerváltás után azt a felvilágosítást kapta, hogy az állambiztonsági levéltárban nem létezik róla akta, de a katonaság alatt a saját szemével látta a róla szóló iratcsomót. Simicskának nincs konkrét információja arról, hogy Moszkvában létezne Orbán állítólagos beszervezését bizonyító irat, de lehetségesnek tartja, hogy létezik. 

Harminc éven keresztül elhittem, amit Orbán mondott, hogy nem írta alá a beszervezését, de most elbizonytalanodtam – tette hozzá Simicska Lajos. Arra a kérdésre, hogy mitől bizonytalanodott el, a Fidesz egykori pénztárnoka azt válaszolta: az Orbán-kormány és Moszkva utóbbi évekbeli kapcsolata bizonytalanította el. 

Azzal kapcsolatban, hogy mi lehet szerinte az általa megfogalmazott állítás utóélete, Simicska Lajos csak annyit mondott: „nem tudom, majd meglátjuk.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink