Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-09 16:17:00

A nyilvánosság lehet Simicska veszte a médiaháborúban?

Orbán Viktor feltehetően saját szabadságharcát vívja a Simicska Lajos elleni médiaháborúban – vélekedtek politikai elemzők az ATV Start című műsorában.


Krekó Péter, a Political Capital kutatási igazgatója, és Szomszéd Orsolya, a Nézőpont elemzője is arról beszélt, hogy Orbán a legutóbbi győztes választás után valószínűleg úgy érezte, hogy nincs már szüksége korábbi szövetségesére, ezért megpróbálja függetleníteni magát a Simicska érdekeltségébe tartozó gazdasági csoportoktól. Simicska eközben a konfliktust igyekszik úgy beállítani, mintha amögött nem hatalmi-gazdasági, hanem inkább politikai-ideológiai ellentétek állnának – véli a Political Capital kutatási igazgatója, aki azt is elmondta, Simicska a pénteki napon az általa irányított médiabirodalom vezetőinek távozásával egy fontos csatát veszített, a médiaháborúból pedig már biztosan nem kerülhet ki győztesen. A kérdés csupán az, hogy mekkora sérelmet tud okozni ellenfeleinek – tette hozzá Krekó.

Egy olyan háttérember, mint Simicska, vélhetően nincs hozzászokva a nyilvános szerepléshez, ezért követhette el azt a hibát, hogy pénteken indulatból nyilatkozott – mutattak rá a szakértők. Krekó szerint Simicska Orbánnal kapcsolatos nyilatkozatával világossá vált, hogy a médiavállalkozó semmiféle stratégiával nem rendelkezik, amit egyébként a helyzet megkövetelne. Könnyen lehet, hogy a rosszul elsült Simicska-nyilatkozat következtében a médiaháború villámháborúvá válik, és az Orbán Viktor köréhez tartozók gyors győzelmet aratnak – tette hozzá a PC kutatási igazgatója.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink