Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-06 16:00:00

Gyurcsány a Simicska-Orbán háborúról: nagy balhé lesz

A Simicska-Orbán konfliktusról, Merkel látogatásáról, és Pásztor Albert polgármesteri jelölésének tanulságairól is beszélt Gyurcsány Ferenc az ATV Start című műsorában.


A DK elnöke szerint ha a hirtelen nagy demokratává vált Simicska beváltja ígéretét, és valóban médiaháborúba kezd Orbánnal, akkor abból nagy balhé lesz. Mindenesetre ha a Simicska-világhoz tartozó sajtó végre a dolgát tenné, és legalább normálisan tudósítana, akkor ezzel súlyos károkat okozna a Fidesznek – vélekedett.

Ami a német kancellár hétfői látogatását illeti, a volt miniszterelnök szerint Merkel nem véletlenül fogalmazta meg kritikáit a demokrácia helyzetéről, a sajtószabadságról, vagy éppen a civilekkel és az ellenzékkel való bánásmódról. Gyurcsány szerint Merkel a kiszámítható környezet megteremtésétől tette függővé a német beruházások létesítését Magyarországon. Orbán igyekszik úgy tenni, mintha ezek a problémák nem is léteznének, legalábbis Gyurcsány szerint a miniszterelnök a német sajtóban tett nyilatkozatai is ezt sugallják. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában például Orbán a kevésbé korrupt országok közé sorolta hazánkat, holott ma már a politikai korrupció szinonímáit Rogán Antalnak, Kósa Lajosnak, vagy éppen Szijjártó Péternek hívják. És bizony ott van a magyar miniszterelnök is, aki a legvagyonosabbak közé tartozik Magyarországon – magyarázta Gyurcsány, aki szerint minden józanul gondolkodó emberben joggal merül fel a kérdés, hogy honnan tett szert akkora vagyonra Orbán, amivel a családját ilyen életszínvonalon képes fenntartani.

Gyurcsány emellett kitért a bevándorlás kérdésére is, szerinte nem szabad felülni egy a kormány által kreált probléma megoldásának, Magyarországon ugyanis nincs menekültügy, a magyar határt megsértő emberek nem az egyébként munkahelyet és szociális biztonságot egyáltalán nem ígérő Magyarországon szeretnének letelepedni.

Ami Pásztor Albert ügyét illeti, Gyurcsány szerint a miskolci választás eredménye azt igazolta, hogy Pásztor habitosa a választók számára nem honorálható, vagyis jelölésével a baloldal rossz döntést hozott. Dacára annak, hogy egy tisztességes emberrel állunk szemben, a romaügyben tett megjegyzései kifejezetten alkalmasak arra, hogy ezt az egészet kriminalizálják – fogalmazott.

atv.hu / J. I.

A ma esti Egyenes Beszéd vendége lesz Rogán Antal, Pokorni Zoltán és Csintalan Sándor. Az adás 19.25-kor kezdődik az ATV-n.

Ajánlom

További belföldi híreink