Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-05 21:16:00

Simicska a Népszavának: totálissá válhat a médiaháború

A vállalkozó annak kapcsán nyilatkozott, hogy a hírek szerint a kormány megállapodott az RTL Klubbal.

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót - nyilatkozott a Népszavának Simicska Lajos, a jobboldal legjelentősebb médiatulajdonosa.

Mint ismeretes, Rogán Antal csütörtök délután bejelentette, hogy a Fidesz-frakció támogatja Lázár János javaslatát, miszerint csökkenteni kell az adót és a jelenlegi sávos helyett egykulcsos adórendszert kell bevezetni.

rogán antalRogán Antal

Orbán Viktor miniszterelnök pedig a napokban nyilatkozott úgy, hogy nem zárkóznak el semmitől, egy fontos szempontja van a kormánynak, hogy az adóból származó bevétel összege nem csökkenhet.

simicska lajosSimicska Lajos

A lap szerint a mostani változtatás megötszörözné Simicska birodalmának fizetési kötelezettségeit. Összességében mind a vállalkozó, mind a piac szereplőinek döntő többsége úgy nyilatkozott: az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen- írja a Népszava. Az egykulcsos adó azt jelentené, hogy az RTL Klub terhei negyedelődnek, a TV2-éi feleződnek, de sokkal többet kell majd fizetni a közepesen nagy médiacégeknek- írja a lap.

Lemondott Simicska médiabirodalmának vezetősége

„Bemegyek, és intézkedem” – mondta az atv.hu-nak Simicska Lajos 20 perccel azt követően, hogy az MNO.hu nyitóoldalán megjelent: távozik médiabirodalmának szinte teljes vezérkara. A közleményben ez áll: A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat: Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Simicska Lajos az atv.hu megkeresésére azt mondta: ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. "Árulásnak tartom, és mellbe vágott", jelentette ki a vállalkozó, de hozzátette, meoldja a problémát, és holnapra mindenki megismeri az új struktúrát.

atv.hu / Népszava

Ajánlom

További belföldi híreink