Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-18 09:50:00

Szájer az ATV-ben bírálta Kövér Lászlót

Nem tetszik Szájer József fideszes EP-képviselőnek Kövér László döntése, amellyel kitiltotta az Országgyűlés ülésterméből az Európai Unió zászlaját. Ezt a képviselő az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén mondta. A műsort vasárnap 19.15-kor láthatják az ATV-n.

Szájer József Mészáros Antóniának az uniós zászló ülésteremből történt kitiltásáról feltett kérdésére azt válaszolta, hogy szerinte az Európai Unió óriási lehetőség Magyarország számára. „A házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik” – kommentálta Kövér László döntését a Fidesz EP-képviselője.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Kövérrel kijelentésével, amely szerint adott esetben a jövőben valamikor „lassan,óvatosan” ki kellene hátrálnia az Európai Unióból, Szájer azt válaszolta, hogy elkötelezett európainak tartja magát.

A közelmúltban szintén Kövér László volt az, aki azt mondta, hogy az Európai Unió bizonyos tekintetben a volt Szovjetunióra emlékezteti. Szájer erre reagálva a Szabad szemmel felvételén elmondta:  nem ért egyet azzal, hogy az Európai Unió lenne az új Szovjetunió.

Ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság – mondta a Szabd szemmel pénteki felvételén Szájer, hozzátéve: „Európa védett meg minket” a válság jó néhány súlyos következményétől.

Szabad szemmel vasárnap 19.15-kor az ATV-n.

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók