Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-13 21:00:00

FT: Orbán lehet Merkel egyik idei gondja

Orbán Viktor lehet Angela Merkel egyik idei gondja. Erről ír elemzésében a Financial Times. Sok külföldi lap idézi a magyar kormányfő bevándorlással kapcsolatos kijelentését. A Bloomberg külön kiemeli, hogy a magyar kormányfő szerint a menekülteknek nincs gazdasági hasznuk.

A New York Times tudósításában Orbán Viktort idézi, aki szerint az Európába irányuló bevándorlás nagyrészt le kell állítani. A cikk kiemeli, hogy a magyar kormányfő szerint a menekülteknek nincs gazdasági hasznuk.

A Bloomberg azt írja, hogy Orbán Viktor a cseh elnökkel együtt keményebb hozzáállást követel az unió részéről a bevándorlókkal szemben. A szerző megjegyzi, hogy Orbán szerint csakis azok kaphatnának menedéket, akik politikai okokból hagyták el hazájukat.

A Financial Times elemzésében Angela Merkel újévi kihívásait sorolja. A cikk szerint a görög euróválság és az ukrán konfliktus miatt úgy tűnik: Merkel óvatos módszere elérkezett a korlátaihoz. A szerző kiemeli, hogy a kancellár rákényszerülhet, hogy mások mellett Orbán Viktorral is összecsapjon.

A jobboldali beállítottságú Die Presse vezércikke is a magyar kormányfő kijelentésével foglalkozik. Az írás szerint Orbán kijelentette: Európában megállt kell parancsolni a gazdasági bevándorlásnak, és egyáltalán, Magyarországnak magyarnak kell maradnia.

atv.hu

További belföldi híreink