Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-08 08:01:00

Tarjányi: 6-8 hónapos kiképzést kaphattak a párizsi terroristák

Háborúban edződött katonák jelentek meg Párizs utcáin, akik arra lettek kiképezve, hogy civileket öljenek - mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A felszerelésük teljesen profi, semmi esélyt nem adtak az áldozatoknak - tette hozzá a szakértő. Tarjányi hangsúlyozta: a támadók teljesen fegyvertelen emberekre támadtak, ráadásul tudták, hogy olyan rendőrökkel találkoznak, akik legfeljebb maroklőfegyverrel vannak felszerelve. Tarjányi elmondta: a felvételek alapján a támadók legalább 6-8 hónapos kiképzést kaptak. Hozzátette: a felvételeken az is látszik, hogy a támadókban semmilyen gátlás nincs, abszolút a gyilkolásra lettek felkészítve.

"Párizs utcáira rászabadult az a gyilkos terror, ami néhány ezer kilométerre, Szíriában megszokott."


Tizenkét embert ölt meg két csuklyás támadó a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházában. A terroristák Kalasnyikovokkal támadtak a szerkesztőségre, a támadásban tizenketten meghaltak, négyen súlyosan sérültek, és több mint húsz könnyű sérült is van. Nem a mostani merénylet az első támadás a baloldali, erőteljesen vallásellenes hetilap ellen, amelynek munkatársait az elmúlt években többször érték halálos fenyegetések, irodája és honlapja ellen több támadást is elkövettek. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink