Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-07 13:51:00

Juhász: a kormányhivatal helyre tette az V. kerületi önkormányzatot

A politikus közzétett egy dokumentumot, mely alapján a belvárosi kormányhivatal neki adott igazat az önkormányzattal szemben.

„A kormányhivatal szerint sem folytatható ellenem összeférhetetlenségi eljárás a vagyonnyilatkozatom kapcsán”- közölte Facebook-oldalán Juhász Péter.

A politikus felidézte, hogy „miután azzal fenyegettek, hogy összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeznek ellenem a vagyonnyilatkozatom javítása miatt, írtam a kormányhivatalnak, törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztem. Ahogy a mellékletben látjátok, nekem adtak igazat: nem folytatható ellenem ilyen eljárás. Dr. György István kormánymegbízott erre figyelmeztette is a bizottság elnökét”- közölte Juhász, aki egy dokumentum indoklását is csatolta a bejegyzésben.

Ebben az áll, hogy „a Kormányhivatal a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 132. § (1) bekezdés k) pontjában foglalt hatáskörében eljárva, szakmai segítségnyújtás keretében felhívta a Bizottság elnökének figyelmét a vagyonnyilatkozat-tételi eljárás során alkalmazható törvényi rendelkezésekre, továbbá arra, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi eljárás során az önkormányzati képviselőt adatszolgáltatásra felhívó bizottsági határozatban előírt kötelezettségek nem teljesítése önmagában nem értékelhető olyan magatartásnak, amely alapján összeférhetetlenségi eljárás lefolytatása kezdeményezhető lenne”.

„Folyamatosan hazugságokkal kürtölik tele a médiát, mert ugye az sem igaz, hogy rágalmazásért elítéltek volna, vagy hogy többször is feljelentettek volna. Az igazság az, hogy egyszer jelentett fel Rogán, amit a bíróság úgy dobott vissza bűncselekmény hiányában, hogy a fal adta a másikat Rogánnak”- tette hozzá Juhász Péter.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink