Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-27 12:00:00

Norvég-ügy: Csepreghy az ATV-ben gyakorolt önkritikát

Az év egyik meghatározó története volt Magyarországon a Norvég Civil Alappal szembeni kormányzati offenzíva. De arra emlékszik, hogy Csepreghy helyettes államtitkár szerencsétlennek nevezte saját, Ökotárs Alapítványt érintő kijelentését az ATV-ben?

A támadást közvetlenül az áprilisi országgyűlési választás után Lázár János indította, de a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor gyorsan felzárkózott mellé, amikor „szélhámos gittegyletnek” nevezte a norvég civil pénzeket elosztó konzorcium tagjait.

Bár a norvég ügy őszre a büntetőügyig eszkalálódott, a nyáron Csepreghy Nándor és a konzorcium egyik tagja, az Autonómia Alapítvány képviseletében Nun András a nyáron az ATV Hírvita című műsorában leültek egymással, hogy megvitassák a norvég civil pénzek ügyét.

A műsorban nem csupán először ültek le egymással nyilvánosan a kormány és a norvég pénzből működő civil szervezetek képviselői, de a kormány képviselője először – és nem kizárt, hogy utoljára – önkritikát gyakorolt a civileket érintő korábbi kijelentése miatt. Csepreghy a fent idézett gittegyletezést nevezte szerencsétlennek a műsorban.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink