Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-05 10:37:00

Újabb független jelölt? - Veszprém volt SZDSZ-es polgármestere is ringbe szállhat

Függetlenként indulhat a februári időközi országgyűlési képviselőválasztáson Dióssy László, Veszprém volt SZDSZ-es polgármestere – tudta meg az atv.hu. Értesülésünkből az érintett annyit erősített meg, hogy tárgyalások folynak indulásáról, de azt nem árulta el, kivel tárgyal. Dióssy László hangsúlyozta: még nem döntött esetleges indulásáról.

Újabb független jelölt szállhat ringbe Navracsics Tibor mandátumáért a februári veszprémi időközi országgyűlési választáson, Dióssy László, a város korábbi SZDSZ-es polgármestere ugyanis komolyan gondolkodik azon, hogy ringbe szálljon a megüresedett mandátumért – értesült az atv.hu több forrásból.

Kérdésünkre Dióssy László azt hangsúlyozta, hogy nem döntött még indulásáról, de annyit megerősített, hogy „számos megkeresést kapott” a városból, és folyamatosan tárgyal indulásáról megnevezni nem kívánt potenciális helyi támogatóival. Bővebben Dióssy László nem kívánt nyilatkozni, mivel indulásával kapcsolatban még „semmi nem biztos”.

Az 57 éves Dióssy László 1990-2006-ig volt Veszprém polgármestere, emellett 1994-1998-ig országgyűlési képviselő, 1999-2006-ig a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is volt, majd  2006-2010-ig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkáraként dolgozott.

A veszprémi időközi választás eredményén múlhat az Orbán-kormány kétharmados parlamenti támogatottsága. A Fidesz újpesti veresége óta felgyorsultak az  események Veszprémben.

- A vs.hu-n kiszivárgott, hogy a Fidesz Navracsics bizalmasát, Ovádi Pétert indítaná.

- Majd Török Gábor politikai elemző lengette be indulását függetlenként.

- A Jobbik bejelentette, hogy nem indítana jelöltet Törökkel szemben.

- Néhány napon belül megjelent a hír Simicska Lajos esetleges indulásáról

- Ennek hatására Török visszalépett.

- Bejelentette viszont indulását Kész Zoltán egykori fideszes helyi politikus, aki mögé felsorakozott az MSZP, a DK és az Együtt.

- A Jobbik Török visszalépése miatt saját jelöltet indít, az LMP Kész helyett egy teljes ellenzéki összefogást maga mögött tudó indulót szeretne; ennek hiányában szintén önálló jelöltet indítana.

- A Fidesz viszont mégsem Ovádiban gondolkodik.

- Orbán Viktor péntek reggel azt a meglepő kijelentést tette, hogy a kétharmad nem is olyan fontos.

Ajánlom

További belföldi híreink