Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-05 17:40:00

Másik Lajost indít a Fidesz Veszprémben

Némedi Lajost, Veszprém városüzemeltetésért felelős alpolgármesterét indítja a Fidesz-KDNP a február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson - jelentette be Navracsics Tibor uniós biztos pénteken a városban tartott sajtótájékoztatón.

A térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a választás nem a kétharmados többségről szól, hanem a veszprémiek érdekeinek képviseletéről. Hangsúlyozta, hogy felfokozott érdeklődés kíséri a veszprémi választást, de a térségben élők szempontjából a kétharmad "álpolitikai kérdés".

Hozzátette: olyan képviselőre van szükség, akit ismernek, tapasztalt, és az itt élők nyugodtan rábízhatják ügyeik intézését.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy véli, nagy felelősség Navracsics Tibor munkájának folytatása, de Némedi Lajos olyan jelölt, aki képes erre, 2006 óta minden választást magasan megnyert a körzetében, és 2010 óta alpolgármesterként dolgozik. A veszprémi sikereknek - amelyeket a választópolgárok 2014 őszén is elismertek - meghatározó alakítója volt Némedi Lajos - mondta.

A polgármester kiemelte, hogy fontosnak tartja azt a "csapatjátékot", amelynek részeként az elmúlt négy évben Navracsics Tibor a parlamentben, ő maga Némedi Lajossal pedig helyben képviselte a veszprémiek érdekeit. Fontosnak tartja, hogy a "csapategység" megmaradjon, és Némedi Lajos átvegye a Brüsszelben dolgozó Navracsics Tibor munkáját.

Némedi Lajos azt hangoztatta, hogy hármas jelszóra építi a munkáját, ezek a tisztesség, a becsület és a hűség, és szövetségese szeretne lenni a térség valamennyi lakosának.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Némedi az őszi önkormányzati voksoláson egyéni körzetében bő 20 százalékpontot vert rá az ellenzék közös jelöltjeként a polgármesteri tisztségre is pályázó DK-s Katanics Sándorra. 1955-ben Pápán született, közigazgatási szakértő, tagja a Fidesznek és a KDNP-nek is, felesége középiskolai tanár Veszprémben.

(Nyitókép: sedinfo.hu)

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink