Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-02 11:17:00

Veszprém: a DK Kész Zoltánt támogatja

Gyurcsányék szerint a Polgári Platform civil jelöltje "makulátlan demokrata".

Mint ismert, a veszprémi időközi országgyűlési választáson az országnak lehetősége nyílik arra, hogy megszűnjön a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége- írja közleményében a Demokratikus Koalíció elnöksége. Emlékeztetnek, hogy a párt „az önkormányzati választások során is képes volt a magát jobboldali konzervatívnak valló demokrata jelöltet támogatni Orbán Viktor fővárosi helytartója ellen”.

„A DK továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a kormány korlátlan hatalma csak az egység erejével törhető meg. A Demokratikus Koalíció a korrupt kormánnyal való szembenállás jegyében most is kész támogatni egy makulátlan demokratát, ezért támogatja Kész Zoltánt, a Polgári Platform civil jelöltjét a veszprémi választáson”- áll a közleményben.

A Liberálisok is döntöttek

A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete úgy döntött mai ülésén, hogy a párt támogatja Kész Zoltánt a veszprémi időközi választáson. Fodor Gábor előterjesztését a pártvezetés egyhangúlag szavazta meg- közölte az MLP.

"A párt vezető testületének tagjai egyetértettek abban, hogy Kész Zoltán független jelölt alkalmas a jelöltségre és a képviselői munkára Veszprém megye 1-es választókerületében. A Liberálisok Kész Zoltán kampányát minden lehetséges eszközzel segíteni fogják. Az ügyvivő testület a mai döntéssel kifejezi azt is, hogy a civil támogatással induló, helyi jelölt esélyes a győzelemre a február 22-ére kiírt időközi választáson és ily módon elősegítheti a fideszes kétharmad lebontását a Parlamentben"- áll a közleményben.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) február 22-ére tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében, ahol a novemberben uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

atv.hu

További belföldi híreink