Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-28 06:14:00

A Jobbik sajnálja Török visszalépését

Mégsem indul a veszprémi időközi választáson Török Gábor. A politológus azzal indokolta döntését, hogy Simicska Lajos esetleges indulása egyértelművé tette, hogy a február 22-i választás nem Veszprémről és az ott élőkről szólna. A Jobbik sajnálja a visszalépést, de elfogadják, és most egy újabb jelöltet keresnek.

Több mint két éve a Corvinuson a Tárcatükör című beszélgetésen Török Gábor politológus egyetemi docensként egy asztalhoz ültette Vona Gábort, a Jobbik elnökét és Pintér Sándor belügyminisztert. A bűnözés helyzetéről és arról beszélgettek, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból.

Fél évvel később a hvg.hu írt arról, hogy Török Gábor szóba került a Jobbik lehetséges államfőjelöltjeként, miután Schmitt Pál plágiumügye miatt lemondott a tisztségről. Később ezt maga Vona Gábor cáfolta, mondván a párt jelöltje Morvai Krisztina volt. Az elmúlt napokban azonban úgy látszott, hogy a Jobbik számára elfogadott személy Török Gábor, hiszen amint a politológus bejelentette, hogy indulna Veszprémben, a Jobbik azonnal megszólalt az ügyben.

Vona Gábor bejelentette: a Jobbik alkalmas jelöltnek tartja a politológust és támogatják indulását, és saját jelöltet sem indítanak ellene. "Török Gábor esetében azt érezzük, hogy ő emberileg és szakmailag is alkalmas arra, hogy egy választókerületnek országgyűlési képviselője legyen"- mondta Vona.

Csakhogy szerdán az is kiderült, Simicska Lajos is fontolgatja, hogy elindul a veszprémi választáson, mert erre barátai felkérték. Ezután visszakozott Török Gábor.

„Sajnálattal értesültünk Török Gábor visszalépésről, azzal indokolta, hogy úgy érzi, hogy ez a választás már nem arról fog szólni, ami miatt ő szeretett volna elindulni. Itt olyan hatalmi, nagyhatalmi játszmák lesznek a háttérben, aminek nem kíván részese lenni. Ez bizonyos szempontból azt hiszem, hogy megérthető, úgy gondolom, hogy egy jó jelölt lett volna, egy jó támogatható jelölt lett volna”- nyilatkozta Híradónknak Szávay István, a Jobbik alelnöke.

Szávay hozzátette: most az a dolga a Jobbiknak, hogy mihamarabb megtalálja a megfelelő jelöltjét a körzetben.

atv.hu

További belföldi híreink