Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-21 07:43:00

Kertész: forrong a társadalom

Nincs más lehetőség, ha továbbra is félünk, nem lesznek változások, márpedig változásra szükség van – ezt Kertész Luca mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Közfelháborodás napja elnevezésű tüntetés szónoka szerint a hatalom érdeke, hogy szétforgácsolja a társadalmat. Az aktivista elmondta: nagyon jó stratégiai érzéke van a kormánynak, ez ellen csak úgy lehet lépni, ha új módszereket alkalmazunk. Hozzátette: érezhető volt már korábban, hogy forrong a társadalom, az internetadó pedig az utolsó csepp volt.

Az önszerveződés új módszereit kell tovább vinni, sok ember a saját bőrén érzi, hogy egyedül van, rengeteg információ nem jut el hozzájuk - fogalmazott. Kertész Luca elmondta: jelenleg próbálják megtalálni a módját, hogy hogyan segítsék elő a civil önszerveződések fejlődést. Az aktivista kijelentette: ő nem tartaná szerencsésnek, ha bárki is élére állna ennek az egésznek. Hozzátette: ez egy strukturált felállás lenne, ami az egész társadalmat áthatja, ezt már mindenki ismeri, de ez nem célravezető. Belül kell folyamatosan fejleszteni egymást, és ha kell, akkor „rúgjuk seggbe egymást” – magyarázta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink