Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-07 17:10:00

L. Simon: a postán is elkallódhatott Vida Ildikó levele

És ez megmagyarázhatja, miért nem tudott senki a kormányban arról, hogy a NAV elnököt kitiltották az USA-ból.

L. Simon László államtitkár feloldotta az ellentmondást: bár a NAV elnök két hete jelezte, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, a kormány mégsem tudott róla.

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke a Magyar Nemzetnek adott szerdai interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Egyesült Államokba.

Az ATV információi szerint több miniszter is tudott arról, hogy Vida Ildikót kitiltották az Egyesült Államokból. Pintér Sándor belügyminiszter Híradónknak tagadta, hogy ő köztük lenne. A kormányszóvivő szerdán annyit mondott: Varga Mihály tudott a korlátozásról, de erről csak a Vida Ildikóval készült interjú megjelenése előtt értesült. Varga Mihály személye azért lehet fontos az ügyben, mert - nemzetgazdasági miniszterként - ő látja el a NAV felügyeletét i

Az államtitkár már akkor cáfolta a NAV elnökét. Az Egyesült Államokból kitiltott adóhatósági elnök a Magyar Nemzetnek azt állította, kitiltását már „korábban” jelezte egy kormányzati „illetékesnek”. Ez azért érdekes, mert Vida cáfolja az eddigi kormányzati megnyilvánulásokat, melyek egytől-egyik úgy szóltak, nem tudják, kik a kitiltás érintettjei.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink