Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-05 09:06:00

Liberálisok: Orbán azonnal menessze Vida Ildikót

"Teljesen nyilvánvaló, milyen hatást gyakorol az adófizetési morálra, ha az adóhatóság elnökét vádolják gazdasági bűncselekményekkel"- áll a Magyar Liberális Párt közleményében.

"Magyarország elemi érdeke, hogy ilyen személy egyetlen percig se tölthesse be a NAV elnöki tisztséget, és más állami feladatot se láthasson el"- közölte az MLP. Fodor Gáborék felszólítják Vida Ildikót, hogy azonnal mondjon le tisztségéről, "amennyiben pedig ezt nem teszi, Orbán Viktor miniszterelnök felelőssége meneszteni az adóhatóság korrupciógyanúba keveredett elnökét".

"Távozniuk kell azoknak az érintetteknek is a NAV-tól, akiket Vida Ildikó egyelőre név nélkül, munkatársaiként emleget, s akik szintén a kitiltottak listáján szerepelnek"- áll a közleményben. Hozzáteszik: "a Liberálisok várják a kormánytól, különösen a nemzetgazdasági minisztertől a magyarázatot arra: miért tagadták, hogy tudják kik szerepelnek a listán, holott most Vida Ildikó elismerte, hogy tájékoztatást adott a kormánynak kitiltásáról".

A NAV-elnök nyilatkozata kapcsán több párt is megszólalt, Vida Ildikó azonnali leváltását követeli az ellenzék. A kitiltási botránnyal kapcsolatos percről percre cikkünket ide kattintva olvashatja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink