Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-29 20:10:00

Zsidó hitközség: Schwezoff Dávid legyőzte Tordai Pétert

Este sikerült megoldást találni a Budapesti Zsidó Hitközség vezetésében kialakult válsághelyzetre. Az ATV Híradó úgy tudja, Schwezoff Dávidot kevesebb küldött akarta visszavonni, mint Tordai Pétert, így ő maradhat.

Zsidó hitközség: Schwezoff Dávid legyőzte Tordai Pétert

A korábbi transzvesztita produkcióiról elhíresült Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató és Tordai Péter a hitközség elnöke kölcsönösen lemondatták volna egymást, ez azonban órákon át sem sikerült. Annak ellenére sem, hogy az ATV Híradó információi szerint Tordai felajánlotta a lemondását, ha Schwezoff is megteszi ezt, utóbbi azonban ezt nem tette meg mondván: ő tisztességesen látja el a feladatát, így indokolatlan a kérés.

Az ATV úgy tudja Tordai egyebek mellett 3,8 milliárdos veszteség okozásával és egyéb ügyekkel indokolta kérését Schwezoff felé, aki erre a zárt ülésen azt mondta: ő is hosszasan sorolhatná Tordai viselt dolgait. A lemondatásokról az egy órás, zárt ajtók mögött zajló indulatos vita után sem döntöttek, inkább a mintegy, 60 szavazati joggal rendelkező tagnak két perces felszólalási lehetőséget biztosítottak.

Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke az ATV Híradónak azt mondta: a helyzetet úgy lehetne megnyugtatóan rendezni, ha mindkét vezető lemondana, és tisztújító közgyűlést írnának ki a vezetői posztokra.

Friss: Az ATV Híradó este kilenc óra előtt úgy értesült, hogy a tagok szavaztak és Schwezoff Dávidot kevesebb tag akarta visszavonni, így Tordai Péternek kell távoznia.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink