Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-08 13:44:00

Gyurcsány: megduplázzuk a kerületi polgármesterek számát

Ki kell építeni azt a személyes és politikai bizalmat, ami a mainál erősebb, meg kell érteni, hogy a baloldali pártok egymás kontójára nem erősödhetünk – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Demokratikus Koalíció elnöke kijelentette: megérti MSZP-t, két és fél évtizedig hegemón szerepben voltak, újra kell építeni a bizalmat, ez sok időt vesz időbe. A politikus szerint az együttműködés ideje itt van közöttünk, történelmi és választási kényszer van az együttműködésre, ez nem bonyolult képlet. Hozzátette: nem szabad eljátszani azt 2018 előtt, mint 2014-ben. Azért kell sok idő a teljes összefogás megvalósulásához, mert világos, hogy egyik pártvezetőt sem fogadná el a szavazótábor, engem sem – fogalmazott. Gyurcsány Ferenc szerint az országban majdnem annyian akarják a Fidesz kormány távozását, mint maradását. A DK elnöke elmondta: a Fidesz és a demokratikus oldal támogatottsága majdnem egyenlő, de még sincs a baloldal leváltó pozícióban, mert nincs összefogás. A politikus kijelentette: a személyes ambíciói arra vonatkoznak, hogy legyen elfogadottsága a DK álláspontjának, legyen helye a demokratikus összefogásban. Hozzátette: az összefogást a győzelemre legesélyesebbnek kell majd vezetnie. Engem sokan szenvedélyesen szeretnek, sokan elképesztően utálnak, nem az a kérdés, mi lesz velem, hanem, hogy lesz-e valaki, aki vezetni tudja ezt az összefogást - magyarázta.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta: az a kérdés, hogy a demokratikus oldal mennyire tudja visszaszorítani a Fideszt, egy vagy két lépést tesz hátra a kormánypárt. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: áttörés nem lesz, csak kis lépést tud tenni a baloldal. A DK elnöke úgy véli, jobban fognak szerepelni most vasárnap, mint 2010-ben. A politikus elmondta: megduplázzák a kerületi polgármesterek számát, Szegedet pedig minden más híresztelés ellenére megtartja majd Botka László. Hozzátette: azt csalódásként élné meg, ha csak a mostani pozícióit tudná megtartani a baloldal.  

atv.hu

Pénteken este 8 órakor közvetíti élőben az ATV a főpolgármester-jelöltek vitáját, a moderátor Simon András. A vita előtt és után is lesz Egyenes Beszéd. A délután sem lesz politikamentes, 16.30-tól Gyurcsány Ferenc kampányzáróját láthatják itt az ATV-n ugyancsak élőben.

Ajánlom

További belföldi híreink