Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-11 16:46:00

Üdvözölték Zoltai kinevezését a MAZSÖK-nél

A MAZSÖK (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) mai kuratóriumi ülésén üdvözölték Zoltai Gusztávot abból az alkalomból, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kinevezte főtanácsadójának- értesült az atv.hu.

Információink szerint felkérték Zoltait, hogy közvetítsen a MAZSÖK és a Miniszterelnökség között további tárgyalások folytatására az alapítványt érintő minden olyan kérdésben, amely a MAZSÖK és a magyar zsidóság érdekeit képviseli, különös tekintettel a Mazsök ingatlan portfoliójának hasznosítására és annak kibővítésére.

„A MAZSÖK a magyar zsidóság teljes egészének érdekeit tartja szem előtt, és ezért tartjuk nagyon fontosnak Zoltai Gusztáv kinevezését” – mondta az atv.hu-nak Szabó György, a MAZSÖK kuratóriumi elnöke. „Szégyenteljesnek tartom, hogy bárki egy 80 éves holokauszttúlélő magyar zsidó embert árulónak nevezzen nyilvánosan” – tette hozzá hangsúlyozottan saját véleményeként Szabó György.

Mint ismeretes, a hét elején a Magyar Hírlap számolt be arról, hogy Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt ügyvezetője Lázár János tanácsadója lett. A lap szerint Zoltai szeptembertől segíti a kormány munkáját.

Heisler András, a Mazsihisz (Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este ugyanakkor arról beszélt, hogy Zoltai kinevezése nem várt fejlemény. „Elképedtem, ahogy mindenki a zsidó közösségben”- mondta Heisler, aki az újságból tudta meg a hírt.

A Mazsihisz elnöke szerint ez nem feltétlenül egy egészséges fejlemény, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. A szervezet vezetője elmondta: a Mazsihisznek nem származik előnye abból, hogy Zoltai Gusztáv tanácsadó lett, nem ez a meghatározó a kormánnyal való kapcsolatukban. Heisler András kijelentette: Zoltai Gusztáv mostani megbízatása vállalhatatlan.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink